Diari Més

La Diada del Quadre deixa diverses estrenes i una caiguda inesperada

La Jove ensopega amb el 4de9f, mentre que la Joves de Valls estrena el 3de8p i el pilar de 7

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Diada d’alts i baixos la d’aquest diumenge a la plaça de la Vila de Torredembarra, tot i que amb un balanç final força positiu.

En el marc de les Festes del Quadre de Santa Rosalia, els Nois de la Torre, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Joves Xiquets de Valls (en substitució dels Castellers de Vilafranca que hi havien actuat durant les dues darreres dècades) es van donar cita per protagonitzar la segona gran cita castellera del cap de setmana al Baix Gaià, després de la Diada de les Cultures de dissabte a Altafulla.

La colla tarragonina va arribar a Torredembarra amb la intenció d’intentar-hi el 9de8, però una caiguda de 4de9f a la segona ronda va obligar a fer un canvi de plans. Els liles van sortir de 3de9f, un tres de manual, amb una canalla rapidíssima, mentre que a la segona ronda van optar pel 4de9 folrat. L’estructura va pujar serena, però una relliscada de l’acotxador va provocar un despenjament esgarrifós d’acotxador i enxaneta i, tot i que semblava que el castell es podria desmuntar, finalment, l’estructura va anar caient en diversos temps com si es tractés d’un castell de cartes. Per sort, ningú va prendre mal. Tot i això, després de fer tres canvis al pom de dalt, a la tercera ronda els del Cós del Bou el van tornar a intentar i, aquest cop sí, que se’n van sortir sense problemes.

A partir d’aquí, però, els plans de portar el 9de8 a la tercera ronda van donar pas a un 5de8 i, finalment, els liles van tancar l’actuació amb un espadat de 7 amb folre, una molt bona manera de tancar una jornada que s’havia torçat, però que els liles van saber recuperar.

Dues estrenes vermelles

La intenció de la Colla Joves Xiquets de Valls era portar a Torredembarra, per primer cop aquesta temporada, els dos castells de nou, però un cop més els vermells van fer curts de camises i van haver de descartar l’intent de 4de9f. Sí que van completar el 3de9 folrat a la primera ronda, que van acompanyar amb el 2de8f a la segona i, a la tercera ronda, va arribar la primera estrena de la temporada i de la història dels d’en carrer d’en Gassó. La Joves va portar a plaça el 3de8 amb el pilar, un castell que anys enrere havien carregat en dues ocasions, però que mai havien aconseguit descarregar i ahir a Torredembarra ho van fer.

A més, els de la camisa vermella també van estrenar el pilar de 7 amb folre, un espadat que els vermells no feien des de la temporada 2014. Passos molt importants pels vermells, tot i no poder encarar els dos castells de nou.

A la tercera és la bona

Pel que fa a la colla local, els Nois de la Torre, les coses no van començar de manera gaire positiva. A les dues primeres rondes van haver de desmuntar en dues ocasions el 3de7 amb agulla per les indecisions de la canalla més petita, però lluny de rebaixar expectatives els torrencs van descarregar el primer 4de7 amb el pilar de la temporada, el 3de7 i, finalment, a la ronda de millora, van tornar a intentar el 3de7 amb l’espadat i aquest cop sí. A la tercera és la bona. Després d’haver fet canvis en els pisos més alts, els de la camisa blau cel van poder tancar l’actuació completant aquests dos castells de set i mig.

tracking