Diari Més

Petittes llegendes tarragonines

La platja del Miracle (1)

La platja del Miracle

La platja del Miracle

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Són moltes les llegendes que expliquen l'existència d'un fet extraordinari que es va produir en aquesta platja i que fou l'origen del seu nom: 'Platja del Miracle'.

Però, en realitat, la història va del revés. Primer fou el nom de la platja i, després, les llegendes que el justificaven.

Segons el doctor José Sánchez Real (fill adoptiu de Tarragona), el nom té dos mil anys.

En temps de la Tàrraco Romana entre la ciutat i la platja hi havia un desnivell que anava baixant fins el que són avui les vies del tren. Des d'allà s'accedia fins el mar a través d'algunes costes i escales. Aquest desnivell, quan es va fer la pedrera per construir el port, es va convertir en el penya-segat del Balcó del Mediterrani actual.

Bé, doncs, el nom d'aquesta platja ve, segons el catedràtic Sánchez Real, de la paraula llatina 'miraculum', que, entre altres significats, volia dir mirador, guaita o vigilància, ja que des d'allà es podia vigilar molt bé la costa i la platja…

Passat el temps, el nom es va anant transformant en 'miracle' i la imaginació popular va començar a buscar explicacions llegendàries per aquesta denominació.

tracking