Diari Més

«El 30% de la nueva financiación de BBVA a empresas en España es sostenible»

La entidad movilizará 11.500 millones de euros en financiación sostenible a lo largo de este año

Imagen de archivo de la sede central del BBVA.

Imagen de la sede del BBVABBVA

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Peio Belausteguigoitia ha participat a la tercera jornada del curs la Sostenibilidad y digitalización: las palancas de la recuperación, organitzat per l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE), que celebra la trentena novena edició a la Universitat Menéndez Pelayo (UIMP), a Santander. Durant la seva intervenció ha destacat que la sostenibilitat és una disrupció molt significativa que ens afecta a tots els propers anys. «A BBVA volem anticipar-nos i sorprendre amb una proposta que aporti valor afegit a empreses i particulars en la transició ecològica», ha afirmat.

Segons el country manager, la sostenibilitat és una oportunitat real i una de les palanques clau en el creixement de l'economia espanyola. BBVA, en el compromís d'acompanyar als clients en la seva transformació, ha estat pioner en digitalització i una de les primeres entitats financeres a enfrontar-se al repte de la sostenibilitat i la descarbonització. El banc ofereix des del 2021 una alternativa sostenible per a tots els productes a Espanya i mobilitzarà 11.500 milions d'euros al llarg d'aquest any en finançament sostenible.

Segons Peio Belausteguigoitia, la innovació lligada a la sostenibilitat és allò que diferencia l'estratègia de creixement de BBVA a Espanya. Això ha permès a l'entitat créixer en els segments de negoci més rendibles i que un percentatge cada cop més gran sigui sostenible. Així, el 30% del nou finançament a llarg termini per a empreses de BBVA a Espanya ja és sostenible. Xifra que comença a agafar impuls en altres segments com l'hipotecari, amb el 7,5% de la nova facturació.

A més, per al country manager de BBVA a Espanya la digitalització i la sostenibilitat també són claus en una altra de les prioritats estratègiques de BBVA a Espanya: la captació de clients i la seva fidelització. «L'experiència digital que oferim ens permet consolidar aquests nous clients i aconseguir que el 70% es vinculin amb nosaltres en menys de sis mesos», ha assenyalat. Actualment, el 74% dels clients de l'entitat a Espanya ja són digitals, fet que suposa més de set de cada deu.

Belausteguigoitia ha remarcat que fa anys que BBVA treballa per acompanyar els seus clients en la seva transició cap a un futur més sostenible i digital. La invasió d'Ucraïna per part de Rússia ha posat de manifest la importància de la descarbonització de l'economia. En aquest context, l'autoconsum, l'eficiència energètica i la mobilitat sostenible s'han convertit en palanques indiscutibles per aconseguir la independència energètica necessària d'Espanya i clau perquè «les empreses siguin igual o més competitives que abans», ha destacat el country manager. Així, en els quatre primers mesos de l'any, el nou finançament destinat a autoconsum ha crescut més del 100% respecte al mateix període de l'any anterior.

A més, ha assenyalat la importància de comptar amb un equip que es formi i es reinventi perquè pugui acompanyar els clients en el seu procés de descarbonització. Així, el 80% de la plantilla de l'entitat financera ja compta amb la formació necessària en sostenibilitat. «Per BBVA el que és essencial en termes de diferenciació és oferir una experiència única i completa als clients, que els permeti des de la instal·lació del producte al seu finançament. Per aquest motiu, hem signat acords amb socis líders al mercat», ha afirmat Peio Belausteguigoitia.

tracking