Diari Més

Poesia

L'Institut Comte de Rius viu la poesia amb una gimcana poètica

En aquesta, les noves tecnologies i les clàssiques s’han donat la mà entre codis QR, cadenats, mòbils, reptes, enigmes i poemes

Els alumnes de l'Institut Comte de Rius en una jornada dedicada al Dia Mundial de la poesia.

L'Institut Comte de Rius viu la poesia amb una gimcana poèticaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alumnes de Batxillerat del Comte de Rius han viscut el Dia Mundial de la Poesia d’una forma especial. L’equip docent del centre, coordinat per la Cap del Departament de Llengües, ha fet un extraordinari esforç de creativitat i treball d’equip per dissenyar una Gimcana Poètica, en què els alumnes, organitzats en equips, han hagut de resoldre pistes de totes les disciplines del coneixement (llengües, matemàtiques, literatura, història, filosofia,...), distribuïdes per totes les instal·lacions del centre, per descobrir estrofes d’un poema que havien de completar. En aquesta Gimcana Poètica les noves tecnologies i les clàssiques s’han donat la mà entre codis QR, cadenats, mòbils, reptes, enigmes i poemes.

La Gimcana ha estat seguida d’un Acte Poètic en què els alumnes de Literatura de l’institut han recitat, en diverses llengües, el poema de Marc Granell La Poesia que la Institució de Les Lletres Catalanes ha escollit per celebrar la diada. També s’han llegit poemes de la poeta tarragonina Montserrat Abelló i s’han cantat algunes cançons. Per concloure l’acte, s’han lliurat els premis als equips guanyadors de la Gimcana.

Els alumnes han definit la vivència d’enriquidora i divertida, i sobretot molt positiva perquè ha ajudat a cohesionar grups i equips i a buscar estratègies comunes per resoldre els enigmes.

Aquesta activitat és una mostra més del perfil del Batxillerat que ofereix l’Institut Comte de Rius que aposta per activitats de descoberta, participació molt activa dels alumnes, treball en equip i, en definitiva, vivències que enriqueixen la formació de l’alumnat en aquesta etapa preparatòria per a estudis superiors.

El centre celebra la Jornada de Portes Obertes d’aquests estudis el dia 19 d’abril a les 19 hores i convida els interessats a inscriure’s a través del seu web.

tracking