Diari Més

Vida social

Homenatge a Rosa Mariné i Ferré, la dona més gran de Salou

L'acte es va celebrar ahir dijous al vespre a la Torre Vella

Rosa Mariné i Ferré, en l'acte del seu homenatge.

Homenatge a Rosa Mariné i Ferré, la dona més gran de SalouCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rosa Mariné i Ferré, de 86 anys, va ser homenatjada, ahir dijous, per ser la dona més gran de Salou als seus 66 anys. L’acte es va dur a terme a la Torre Vella i va ser organitzat pel Grup de Dones de Salou junt a l’àrea d’Acció Social de l’Ajuntament.

Rosa Mariné i Ferré és originària de Vilaseca. Els seus pares eres pagesos i es guanyaven la vida treballant en els camps. Durant la guerra civil van haver de marxar del poble perquè corrien un gran perill quedant-se a Vila-seca, i no va ser fins els anys 50 que van mudar-se definitivament a Salou. Quan la Rosa va complir els 20 anys, en un ball de la Festa Major d’Estiu a Vila-seca, va conèixer al que seria el seu marit, Andreu Setó. Set anys després es van casar i posteriorment van tenir els seus dos fills, Joan Andreu i Carles. Quan la Rosa va perdre el seu marit, va treure forces i va seguir dedicant-se a la pagesia.

Són famoses arreu les seves «coques en recapte» i les «orelletes», unes pastes fregides de farina. Actualment té tres néts, la Marina, la Natàlia i el Roger. Segueix dedicant part de la seva vida al camp, ajudant en tot el que pot al seu fill gran i tenint cura del jardí de la mateixa casa a la qual es va mudar quan tenia 15 anys.

tracking