Diari Més

Societat

Vint-i-dues parelles lingüístiques posaran en pràctica el català a Cambrils

Voluntaris i aprenents es van conèixer en una sessió formativa a l’Ateneu Juvenil

Voluntaris i aprenents es tornaran a trobar a Cambrils per practicar el català.

Vint-i-dues parelles lingüístiques posaran en pràctica el català a CambrilsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El programa Voluntariat per la Llengua, que promou l’ús del català amb la formació de parelles lingüístiques, ha iniciat una nova edició a Cambrils. Enguany, en aquesta iniciativa hi participaran un total de vint-i-dues parelles formades per voluntaris i aprenents que posaran en pràctica. Del total de parelles, setze són noves i sis continuen després d’haver-se conegut en la passada edició. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, Josep Lluís Abella, destaca la importància del programa per fer noves amistats, enriquir-se culturalment o perdre la vergonya a usar aquesta llengua.

Entre les diferents activitats que es poden dur a terme, les opcions que tenen els participants en el programa per parlar en català és visitar els establiments que hi donen suport i que permeten que els aprenents, sols o acompanyats dels voluntaris, facin pràctiques lingüístiques en contextos reals. Durant els mesos d’estiu, fins a 16 establiments del municipi han renovat els acords de col·laboració amb el programa, i alguns ofereixen nous descomptes i avantatges per a les parelles lingüístiques. Actualment n’hi ha 43 a Cambrils i més de 300 a les comarques del Baix Camp i el Priorat.

Els integrants de les parelles lingüístiques poden participar en les activitats complementàries que el CNL organitza per a elles. Per exemple, per a aquest trimestre es prepara una visita guiada gratuïta al Museu de les Tres Eres i el Museu Agrícola de Cambrils, que inclourà un tast d’oli per als assistents.

tracking