Diari Més

Actualitat

Els primers estudiants de COU mixt a Tarragona celebren el 45è aniversari

Una trentena d'antics alumnes es retroben després de més de quatre dècades

Els antics estudiants a les portes de la Catedral de Tarragona.

Els primers estudiants de COU mixt a Tarragona celebren el 45è aniversariCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els primers estudiants que van fer COU mixt a Tarragona s'han retrobat aquest cap desetmanaconjuntament amb un dels seus professors,JoseM.Sabatéi han compartit una jornada cultural i un dinar que s'ha caracteritzat pels records i les anècdotes dela época.

L'any 1972 hi va haver un canvi en el pla d'estudis. S'eliminava la revàlida i s'implantava elCursode OrientaciónUniversitaria(COU), el qual, a part d'unes assignatures troncals, comunes a tothom, oferia la possibilitat d'escollir-ne algunes d'optatives dins una àmplia oferta.

Aquesta circumstància obligava als centreseducatius privats a disposar d'una plantilla més àmplia de professors per poder presentar una proposta generosa de possibilitats, la qual cosa no podien assumir per motius econòmics, segons explica Per tal d'oferir una gamma més gran de matèries, elscol·legisde la Salle, el Seminari, l'Ensenyança, el Sagrat Cor, les Teresianes i Jesús i Maria, van unir esforços i van oferir un ventall d'assignatures optatives més ampli, que s'impartien a lesinstal·lacionsdelcol·legide la Salle, que en aquell moment s'havienampliat.

Segons explica un antics alumnes «aixòsuposava que havien de compartirclasse noisi noies, tots junts, una qüestió que aleshores era revolucionària; una part de la societat no ho acceptava i molts de pares ho trobaven poc adequat, i va ser per aquest motiu que alguns centres no es van adherir a la idea. Així, doncs, el 1972, va ser el primer any que es van impartir els cursos de COU i es van fer classes mixtes».

tracking