Diari Més

L'Espluga de Francolí

La família completa de Gegants Neolítics de l'Espluga inicia la ruta pel territori

La primera sortida la van realitzar a Colldejou, al Baix Camp

Fotografia de família dels gegants, els geganters i els grallers.

La família completa de Gegants Neolítics de l'Espluga inicia la ruta pel territoriAssociació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l'Espluga de Francolí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La família de gegants neolítics de l'Espluga de Francolí, única a Catalunya, ha començat la seva primera ruta conjunta pel territori després del naixement dels dos gegantons preadolescents, el 27 de juliol passat. El Gorg, l'Spluc, el Blat, la Terra i el Pastor van visitar aquest dissabte el poble de Colldejou, al Baix Camp, per participar a la trobada gegantera de la població. Aquesta va ser la primera sortida exterior de la Terra i el Pastor, després de la seva arribada. L'endemà, els 4 gegants i el petit Blat van visitar Vimbodí i Poblet acompanyats pels Grallers de l'Espluga.

En les properes setmanes la família de gegants neolítics de l'Espluga farà dues actuacions més. El proper dissabte 12 d'agost el Gorg, l'Spluc, el Blat, la Terra i el Pastor participaran a la 4a Trobada de Gegants i Nans de les Festes de Sant Magí, organitzada per la Colla Gegantera del Passeig Torroja i el Club Maginet, on naixeran els dos nous gegants egipcis de Tarragona.

El dissabte 19 d'agost al matí, els gegants de l'Espluga participaran per primer cop a la Festa Catalana que organitza l'Adifolk, l'Associació per la Difusió del Folkore a l'avinguda de la Catedral de Barcelona, on cada setmana d'estiu es fa una exhibició de cultura popular catalana. En aquesta ocasió, a les 11.30h del matí actuaran els gegants neolítics de l'Espluga conjuntament amb els Falcons de Vilafranca i una altra colla convidada.

tracking