Diari Més

Cultura

La Banda Comarcal de la Terra Alta celebra el Dia de la Música amb temes catalans i del cinema

El concert va tenir lloc a la pista d’estiu de Caseres

Imatge del concert de la Banda Comarcal Terra Alta el passat 21 de juny.

La Banda Comarcal de la Terra Alta celebra el Dia de la Música amb temes catalans i del cinemaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Banda Comarcal de la Terra Alta va celebrar el Dia de la Música, el passat 21 de juny, amb un concert a la pista d’estiu de Caseres. L’actuació, que va comptar amb dues parts, va estar protagonitzada per música de cinema i temes catalans.

En la primera part del concert es van interpretar temes de pel·lícules com La vida és bella, del compositor Nicola Piovani, a més de fragments musical de diversos clàssics de Disney com La sirenita, La bella i la bestia, i Aladín, amb arranjaments del compositor i arranjador John Moss.

A la segona part va destacar la interpretació de temes catalans, com ara una versió per banda de La sardana de les monges, del compositor Enric Morera, obra prohibida durant la dictadura de Primo de Rivera. També es va interpretar el pasdoble Perla preciosa, de l'ampostí Joan Vidal, que s’ha convertit en un clàssic de les nits de ball a les Terres de l'Ebre, i El carrilet de la Cava, obra del músic de Deltebre Josep Bo.

Com a bis, la banda va interpretar un recull de jotes de la Terra Alta, les populars melodies de la música tradicional de la comarca. L'adaptació per a banda ha estat feta per Ramon Rius, component de la banda comarcal.

tracking