Diari Més

Societat

Caminada conjunta dels participants del programa 'Anem a Caminar' de Tarragona i Reus

Amb aquesta activitat, que ha servit per cloure la temporada, els caminadors han visitat la Casa Castellarnau i el Passeig Arqueològic de la Muralla Romana

Els participants de la caminada conjunta al Camp de Mart.

Caminada conjunta dels participants del programa 'Anem a Caminar' de Tarragona i ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Anem a Caminar, el programa comunitari d’exercici físic moderat de l’ICS Camp de Tarragona, ha unit els participants de Tarragona i Reus per celebrar el final de temporada amb una caminada conjunta. En l’activitat hi ha participat els caminadors dels Equips d’Atenció Primària Jaume I, Tàrraco, La Granja-Torreforta, Bonavista-La Canonja, Reus 1 i Reus 2 (CAP Sant Pere) i Reus 3 (CAP Llibertat).

La caminada ha començat a l’estació de tren de Tarragona, ha pujat per la Baixada del Toro, seguint pel Passeig de les Palmeres, la Rambla Vella, i la Via de l’Imperi Romà fins arribar al Portal del Roser. En arribar, la meitat dels caminadors han anat a esmorzar al Camp de Mart i l’altra meitat han visitat la Casa Castellarnau. Després, han intercanviat els papers. En acabar la visita, tots els participants han caminat junts pel Passeig Arqueològic de la Muralla Romana de Tarragona. En arribar al final del passeig, els caminadors dels equips de Reus han baixat pel Passeig de Sant Antoni, Passeig de les Palmeres i la Baixada del Toro fins a arribar a l’estació de tren i tornar cap a la capital del Baix Camp.

Un programa per promoure l’activitat física com a benefici per la salut

El programa Anem a caminar va néixer l'any 2004 a l'Institut Català de la Salut amb l’objectiu de promoure l’activitat física en l’àmbit comunitari com a benefici per la salut de l’individu. En aquests anys s'ha consolidat al Camp de Tarragona a causa dels bons resultats de participació i a la millora de l'estat de salut de les persones que hi participen. Els responsables de les Àrees Bàsiques de Salut fan un seguiment de l'estat de salut de tots els participants tenint en compte variables com l'edat, el pes, l'índex de massa corporal, la tensió arterial i diversos paràmetres analítics. L'Anem a Caminar va estar premiat al Congrés Nacional de Residents de Medicina Familiar i Comunitària gràcies als resultats en la millora de l'estat de salut de la població i a l'originalitat del projecte.

El programa Anem a Caminar a la ciutat de Reus s’anomena Pas a Pas. El seu objectiu és incloure l'activitat física en la rutina diària dels pacients. Per això primer es fa un aprenentatge d'un any, tutelats per una infermera, i després continuen caminant sols o en grup. També s'avalua l'adherència a l'exercici físic després d'un any, dos o tres, i continuen caminant el 67 % dels caminadors, que és una xifra d'adherència molt alta.

Els participants del programa 'Anem a Caminar' de Tarragona i Reus van visitar la Casa Castellarnau.

Caminada conjunta dels participants del programa 'Anem a Caminar' de Tarragona i ReusCedida

Els participants de la caminada conjunta al

Caminada conjunta dels participants del programa 'Anem a Caminar' de Tarragona i ReusCedida

tracking