Diari Més

Música

L'escolania de Montserrat obre les Nits a la Brufaganya

Més de 300 persones es van aplegar per viure el concert

L'escolania de Montserrat obre les Nits a la Brufaganya

L'escolania de Montserrat obre les Nits a la BrufaganyaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'escolania de Montserrat ha estat l'encarregada enguanyd'inaugurar les Nits a la Brufaganya, el cicle de concerts de música clàssicaque es fan durantl'estiu al santuaride Sant Magí de la Brufaganya. Més de 300 persones van omplir el santuari de gom a gom per gaudir de la cants de l'Escolania.

El concert, dirigit per Llorenç Castelló amb l’acompanyament al piano de Vicens Prunès començava amb diverses melodies clàssiques de T.L. de Victoria, Brahms, F. Civil i Mendelssohn de qui van cantar un esplèndid'Surrexit pastor bonu'en tres moviments amb les veus solistes de dos petits cantaires. Destacar també el 'Salve Regina' de Francesc Civil acompanyat d’un quartet de corda format per quatre escolans.

Després començaria la part dedicada a la cançó catalana amb obres de Francesc Civil, la sardana de Josep M. Ruera'La nostra dansa' i 'El cant dels ocells'també de F. Civil, acabant amb 'Marinada' de Pérez Moya.

Davant dels continuats aplaudiments de públic es va interpretar dues cançons de Pau Casals dedicades a la Mare de Déu de Montserrat: 'Nigra sum' i, després que tots els escolans es situessin estratègicament tot al llarg de la nau de l’església, 'Oració a la Verge'.Per acabar, l'Escolania i tot el públic va cantar elVirolai.

El proper 9 de juliol, dissabte, a dos quarts de deu de la nit, el segon concert de les Nits Musicals anirà a càrrec de l’Orquestra de Cambra Camerata XXI.

L'escolania de Montserrat obre les Nits a la Brufaganya

L'escolania de Montserrat obre les Nits a la BrufaganyaCedida

tracking