Diari Més

Societat

Benifallet homenatjarà als descobridors de les Coves Meravelles

El dia 29 d’abril es celebrarà la tradicional Festa de les Coves amb un dinar popular

Imatge de les Coves Meravelles de Benifallet.

Benifallet homenatjarà als descobridors de les Coves MeravellesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En el marc del programa de commemoració del 50è aniversari de la descoberta de les Coves Meravelles, l’Ajuntament de Benifallet impulsa un acte institucional, en reconeixement i homenatge als espeleòlegs del Grup d’Investigacions Espeleològiques (GIE) del Club Excursionista de Gracia, descobridors de les coves. A l’acte, que tindrà lloc el dia 28 d’abril a les coves de Benifallet també es reconeixerà la tasca de totes aquelles persones que han treballat per la conservació, difusió de les Coves i que han fet i fan possible visitar-les.

L’homenatge començarà a les 17:30h amb la descoberta de la placa commemorativa a càrrec de l’alcaldessa de Benifallet, Mercè Pedret, qui també entregarà un emblema de reconeixement als espeleòlegs descobridors Jesús Griera i Manel Arnau. De la mateixa manera, es rendirà homenatge a títol pòstum a Ramon Garcés i Eugeni Marigot, que també foren membres de l’expedició que va descobrir les coves el 19 de març de 1968.

Per l’ocasió es comptarà amb l’actuació de la Coral de Cardó a l’interior de la Cova Meravelles i es ballarà una Jota a la plaça de les Coves. Els assistents a més, podran gaudir d’un aperitiu amb degustació de vins amenitzat pel músic David Espinós, a partir de les 20h.

La Festa de les Coves

El diumenge 29 d’abril, es celebrarà la tradicional Festa de les Coves de Benifalletamb el tradicional dinar popular i paellada, que les colles podran començar a preparar a partir de les 10 del matí. La jornada també inclourà un vermut electrònic a les 12h del migdia i Ball amb l’orquestra Prisma a la tarda.

Sobre les Coves

Les Coves Meravelles de Benifallet són un espai natural de gran interès patrimonial, turístic, educatiu i històric i una de les icones més reconegudes d’aquesta població ebrenca, juntament amb la Serra del Cardó i el riu Ebre. Les Coves tenen un gran valor històric. Abans de la descoberta, hi havia constància de l’existència d’altres cavitats, i fins i tot, per algunes famílies havien estat refugi durant la Batalla de l’Ebre a la Guerra Civil. Més tard, excavacions arqueològiques han datat presència humana durant el període neolític.

Actualment, de les 6 cavitats que formen el conjunt de les coves de Benifallet, dos d’elles són accessibles al públic: La Cova del Dos i La Cova Meravelles. En un futur proper està prevista l’obertura al públic de la Cova de Xafarroques.

Benifallet homenatjarà als descobridors de les Coves Meravelles.

Benifallet homenatjarà als descobridors de les Coves MeravellesCedida

tracking