Diari Més

La Ribera d'Ebre prepara una diagnosi del sector agroalimentari per potenciar i diversificar el sector primari

Aquesta primavera s'entrevista a una cinquantena d'empresaris a través de programa Ribera d'Ebre VIVA

Primer pla d'una llanda de pastissets de cabell d'àngel del Forn de pa Benaiges de Rasquera.

La Ribera d'Ebre prepara una diagnosi del sector agroalimentari per potenciar i diversificar el sector primariACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El programa Ribera d'Ebre VIVA, del Consell Comarcal riberenc, prepara una diagnosi del sector agroalimentari de la comarca amb l'objectiu de potenciar els productes locals i el sector primari com a sector estratègic, dins d'una economia comarcal massa dependent del sector industrial i nuclear. Durant aquest segon trimestres de l'any es faran entrevistes a una cinquantena d'empresaris de la Ribera d'Ebre. Els resultats s'exposaran a final d'any en una jornada on es convidaran productors d'altres territoris que han passat per aquest procés de valorització del producte local i l'impuls de la venda de producte de proximitat. Els productes autòctons de la Ribera d'Ebre són la fruita dolça - sobretot cirera i préssec-, l'oli, les olives, el vi, la mistela, el formatge, la mel, els pastissets de cabell d'àngel, la botifarra i la Cabra Blanca de Rasquera. També s'ha inclòs en el treball de camp la cervesa artesana i els productes de l'horta.

Amb les entrevistes s'extrauran dades com l'any de creació i l'ocupació que generen les empreses, aspectes relacionats amb els seus productes, si disposen de segell de qualitat, si participen el fires, si aposten per la venda de proximitat o l'exportació.

El projecte Ribera d'Ebre VIVA ha apostat des del principi per aprofitar les potencialitats del sector primari per impulsar a la diversificació de l'economia riberenca, que treballa en millorar la competitivitat i superar la dependència del sector industrial i nuclear.

Fins ara s'han fet actuacions de suport per a la professionalització i la formació de les empreses agroalimentàries, s'han creat taules de treballs sectorials, o s'ha impulsat la creació de productes amb marca pròpia, com el vi Pocavergonya i l'oli Dolium.

tracking