Diari Més

Corbera d'Ebre

Una explosió en una finca destapa restes d'artilleria de la República Txecoslovaca

Una crema de rostolls en una zona agrícola va detonar accidentalment un artefacte militar

Imatges d'altres artefactes militars reglamentaris localitzats a Corbera d'Ebre.

Una explosió en una finca destapa restes d'artilleria de la República TxecoslovacaMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ahir a la tarda, a les 17.30 hores, els Mossos d'Esquadra van rebre un avís per una explosió accidental en una finca agrícola del terme municipal de Corbera d'Ebre. La detonació es va produir com a conseqüència d'una crema de rostolls en un camp del municipi de la Terra Alta.

Al lloc dels fets es va traslladar una dotació de Mossos i dels TEDAX-NRBQ que van determinar que l'artefacte que va explotar era un projectil d'artilleria 105 mm modelSchneider 1913, de fabricació francesa. Els agents, gràcies a diversos testimonis, van sospitar que els artefactes podien procedir de la Guerra Civil.

Finalment, les investigacions han determinat que aquest material procedia de l'antiga República Txecoslovaca i que l'estaria utilitzant el bàndol republicà espanyol durant la Guerra Civil.

Els equips de TEDAX-NRBQ juntament amb els GEDEX de la Guàrdia Civil van assegurar la zona i van localitzar altres restes d'artefactes militars reglamentaris. La zona, que es troba contaminada de més artefactes, es troba acordonada, ja que els agents seguiran treballant fins a assegurar que ja no hi ha més perill. Per la qual cosa, no es descarten noves detonacions controlades depenent de les noves troballes militars.

tracking