Diari Més

Ferran Bel deixarà demà l'alcaldia de Tortosa

La tinent d'alcalde, Meritxell Roigé, prendrà el relleu en el càrrec

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, és un dels que s'ha sumat a la petició.

PDeCAT, Tortosa, mandat, Ferran Bel, relleu, entrevista, alcaldeACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fins ara alcalde de Tortosa, Ferran Bel (PDeCAT), ha anunciat avui en roda de premsa que renunciarà a l'alcaldia demà a la nit en un ple extraordinari que se celebrarà a les 20.00 hores.

Qui prendrà el relleu a l'alcaldia serà la segona tinenta d'alcalde, Meritxell Roigé, que serà investida probablement dissabte al migdia amb la celebració d'un altre ple.

En un recent tuit, que ja sonava a premonitori, el passat 4 de febrer Bel va dir: «Avui fa exactament 16 anys que sóc regidor de Tortosa, i en fa gairebé 11 que tinc l'honor i la responsabilitat de ser l'alcalde. Gràcies als que ho heu fet possible i a tots els qui m'heu ajudat al llarg d'aquests anys».

De fet, Bel ja no tenia previst presentar-se per a un tercer mandat a l'alcaldia de Tortosa, i en l'última campanya ja va anunciar que seria l'última vegada que optaria a l'alcaldia.

Des d'aleshores, els rumors que apuntaven a una renúncia a mitjans del mandat han sonat de forma més o menys intensa.

La direcció del Partit Demòcrata (PDeCAT) va reforçar recentment la seva executiva amb el nomenament, entre d'altres, de Ferran Bel com a responsable d'Acció Política i Estratègia Municipal, un fet que hauria precipitat aquest procés de relleu a l'alcaldia per evitar incompatibilitats de càrrecs.

Bel conservarà, això sí, el seu escó al Congrés dels Diputats.

tracking