Diari Més

Societat

El dofí embarrancat a Deltebre el va rescatar un mosso fora de servei

L’animal, d'uns 2,5 metres de llargada i un pes d'uns 200 quilos, es trobava en posició decúbit supí amb l’aleta dorsal enganxada a la sorra

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dofí que va quedar embarrancat a la platja de Riumar a Deltebre el va rescatar un mosso d'esquadra fora de servei. L'animal, d'uns 2,5 metres de llargada i un pes d'uns 200 quilos, va aparèixer diumenge passat al matí a la platja de Riumar i es trobava en posició decúbit supí amb l’aleta dorsal enganxada a la sorra. L’agent va rebre a tres quarts de vuit del matí de diumenge la trucada d’uns testimonis que li explicaven que l’animal estava atrapat a la platja i que es movia amb dificultats.

L'agent es va desplaçar fins al lloc amb un equip de neoprè propi i va comprovar que l’animal es trobava viu i en bones condicions, tot i que no era capaç de tornar a l’aigua pels seus propis mitjans. El dofí, que mesurava uns 2,5 metres de llargada i tenia un pes aproximat de 200 quilos, es trobava en posició decúbit supí amb l’aleta dorsal enganxada a la sorra.

L’agent va informar dels fets a la unitat aquàtica de guàrdia dels Mossos d’Esquadra, al 112, als Agents Rurals i al Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM) alhora que iniciava les maniobres per salvar l’animal. La posició en què es trobava el dofí dificultava molt la seva respiració i podia causar-li la mort per asfixia, de manera que va iniciar sol les maniobres de rescat per portar l’animal novament a l’aigua.

Després de dues hores de treballar amb l’animal, per girar-lo i calmar-lo en aigües poc profundes per evitar que tornés a embarrancar, l’agent va aconseguir conduir-lo finalment fins a aigües més profundes i guiar-lo a la zona exterior als bancs de sorra que es formen en aquella platja.

Cap a les onze del matí, l’agent va informar al CRAM que el dofí havia pogut sortir nedant per si mateix de la zona dels bancs de sorra. Tot i així, el servei es va mantenir actiu i en prealerta per si tornava a aparèixer i s’havia d’activar novament el rescat, cosa que no va succeir.

Un veí de l'Ampolla, l'Oriol Macià, preparat amb un equip de neoprè, va agafar l'animal pel tors i la cua i el va arrossegar fins arribar uns metres mar endins.

Rescaten un dofí que havia quedat embarrancat a la platja de Riumar, a DeltebreACN

tracking