Diari Més

Successos

Xàfecs importants al sud del territori amb calamarsa o pedra petita en algun punt

A municipis com Horta de Sant Joan han caigut uns dos centímetres de calamarsa

Un carrer d'Horta de Sant Joan emblanquinat per calamarsa

Xàfecs importants al sud del territori amb calamarsa o pedra petita en algun puntACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabte al vespre s'han registrat xàfecs intensos al sud del territori, sovint acompanyats amb tempesta. A diversos municipis de la Terra Alta ha caigut calamarsa o pedra petita. A Horta de Sant Joan el terra de molts carrers ha quedat cobert de blanc per uns dos centímetres de calamarsa. De fet, en aquest municipi s'han registrat 21,2 litres per metre quadrat en només 30 minuts. En les pròximes hores es preveu que les tempestes puguin avançar cap a la resta del Camp de Tarragona i de Catalunya.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat cap a quarts de dotze de la nit que s'observa una tempesta a la comarca del Priorat que està descarregant amb intensitat forta. De fet, no es descarta que vagi acompanyada de calamarsa o pedra petita, així com ràfegues de vent. En pròximes hores aquest i altres nuclis tempestuosos és possible que afectin la comarca de les Garrigues, la Conca de Barberà i l'Anoia.

Protecció Civil ha activat aquest dissabte la prealerta de l'Inuncat en previsió de fortes pluges que poden afectar aquest dissabte i diumenge a bona part del territori català. Unes precipitacions que s'espera que vinguin acompanyades de vent intens, especialment al Pirineu Occidental i Prepirineu, però també a la zona del litoral. Per això també s'ha activat el protocol per fort onatge a la costa de Tarragona, Barcelona i Girona. Un canvi de temps que s'ha reflectit amb un descens de les temperatures que s'allargarà uns dies més, fet que no descarta que es produeixin nevades en cotes més baixes del què és habitual. Per tot plegat, des d'Interior es demana "precaució" en els desplaçaments d'aquest cap de setmana.

tracking