Diari Més

Solidaritat

El Gran Recapte d'Aliments busca 200 voluntaris a les Terres de l'Ebre

La novena edició de la campanya vol desplegar 1.300 voluntaris en 85 punts de recollida i igualar els 80.000 quilos de l'any passat

Imatge d'un voluntari del Gran Recapte de l'edició passada.

El Gran Recapte d'Aliments busca 200 voluntaris a les Terres de l'EbreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Falten 200 voluntaris perquè els organitzadors del Gran Recapte d'Aliments a les Terres de l'Ebre, els pròxims dies 1 i 2 de desembre, pugui garantir el mateix nivell de desplegament i assolir els objectius marcats en aquesta novena edició. A poc menys de dos setmanes, el Banc d'Aliments ha fet una nova crida per poder arribar a situar un total de 1.300 voluntaris en 85 punts de recollida i repetir, com a mínim, els 80.000 quilos de productes alimentaris de la passada edició. Enguany s'han sumat diverses entitats i plataformes a la iniciativa destinada a recollir aliments per a les persones amb necessitats alimentàries no cobertes. El Banc dels Aliments recorda que és important donar productes nutritius de llarga durada i cuits, perquè moltes de les persones que atenen, unes 2.000 famílies a les Terres de l'Ebre, pateixen també pobresa energètica.

Fa unes setmanes, el Banc dels Aliments es va veure forçat a llençar un crit d'alarma perquè només havia pogut cobrir menys de la meitat dels voluntaris previstos. Tot i que la xifra ha millorat ostensiblement durant els últims dies i ja s'ha arribat als nivells habituals, calen encara 200 persones, la meitat a Tortosa, per evitar que quedin torns i punts de recollida sense cobrir. Els organitzadors confien que, seguint la tònica d'altres ocasions, molts s'inscriguin a última hora.

La participació de nous actors en el Gran Recapte ha fet elevar en un centenar el nombre de voluntaris previstos respecte l'anterior edició. El representant del Banc d'Aliments, Òscar Ologaray, ha remarcat que la seva participació és clau, «marquen la diferència», no només a l'hora de conscienciar els consumidors a les portes de centres comercials i supermercats, sinó també a l'hora d'aconsellar el tipus d'aliments necessaris per poder distribuir posteriorment entre les famílies necessitades. En aquest sentit, ha recordat la importància de col·laborar aportant aliments nutritius de llarga durada, com la llet, l'oli, les conserves i el llegum cuit. La demanda d'aliments cuit és important, ha recordat, atès que moltes de les persones a les quals van destinats pateix també pobresa energètica.

El Banc dels Aliments confia a poder repetir, com a mínim els 80.000 quilos aconseguits l'any passat –dels quals 30.400 a la ciutat de Tortosa- i poder mantenir o, fins i tot, millorar la qualitat dels aliments recollits. «No perquè siguin marques importants o més cares: sempre serà més necessari un bric de llet que una caixa bombons exquisida», ha aclarit. Actualment, l'entitat reparteix uns 500.000 quilos d'aliments a unes 2.000 famílies.

tracking