Diari Més

Successos

Dos ebrencs detinguts per «amenaces greus» a la policia estatal a través de xarxes socials

La policia espanyola va detenir el passat 31 d'octubre els dos nois, de Camarles i Deltebre, per diverses publicacions i comentaris a les xarxes socials

Els agents van esbrinar la identitat del sospitós i després de ser localitzat va ser detingut.

Detingut l'agressor d'un menor marroquí a qui va cridar «moro de merda»Wikipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la policia espanyola van detenir el passat 31 d'octubre dos joves de Camarles i Deltebre (Baix Ebre) per suposades «amenaces» i «injúries» contra els membres dels cossos i forces de seguretat estatals desplegats a Catalunya. Segons un comunicat fet públic aquest divendres al migdia, els nois van efectuar «contínues publicacions i comentaris a les xarxes socials amb els quals incitaven a l'odi i la discriminació» d'aquests efectius arran dels episodis de repressió policial viscuts durant la jornada del referèndum del passat 1-O. La investigació, que s'hauria prolongat durant el mes d'octubre, va recollir comentaris com «no mereixeu viure, 'putos' guàrdia civils i nacionals» o «s'ha de calar foc a les casernes de la Guàrdia Civil». Després d'analitzar els perfils des dels quals es publicaven aquests missatges, els agents policials espanyols van identificar els seus dos presumptes autors i van acabar detenint-los.

En declaracions a l'ACN, Dani, el jove detingut a Camarles, explica que va fer diversos comentaris als vídeos publicats sobre les càrregues durant la jornada del referèndum publicats a Facebook. «En un vídeo d'una noia que estiren en un col·legi de Barcelona vaig posar insults i que algun dia ho pagarien car. Coses així», apunta. També va intervenir en un post de l'altre noi de Deltebre detingut que, després de veure efectius de la Guàrdia Civil i la policia espanyola per la població, hauria dit que eren assassins a sou. «Vaig posar un comentari on deia que em tocaria baixar i fer-los fora», afegeix. Aquests continguts van ser suficients, relata, perquè poc després algú que li va obrir un missatge privat i es va identificar com a policia espanyol el denúncies. «Ens va fer el gran sermó a mi i el meu company, que prendria accions legals contra mi perquè havia posat en perill la seva dona i la seva filla. Li vaig dir que no havia posat la vida de ningú en perill, que podia estar ben tranquil, li vaig donar el telèfon per demostrar-li que s'equivocava: que allò eren expressions d'impotència i ràbia que havien creat», relata.

Tres setmanes després d'aquesta conversa, agents de la comissaria de Tortosa de la policia espanyola es presentaven a la porta de casa seva a Camarles per detenir-lo el passat 31 d'octubre cap a les nou del matí. «Em van emmanillar malament i em van fer mal», retreu. Traslladat a les dependències policials en un cotxe sense logotip, va negar-se a declarar i no va ser alliberat fins passades les tres de la tarda. Segons la seva advocada, la competència de la detenció en aquest cas no era de la policia espanyola, sinó que correspondria als Mossos. Des de llavors, Dani ha de comparèixer setmanalment al jutjat i es troba pendent de citació per suposades amenaces als cossos de seguretat i presumpte delicte d'incitació a l'odi.

tracking