Diari Més

Els cellers de la DO Terra Alta s'exhibeixen en la 30a Festa del Vi de Gandesa

Han tancat una verema «escassa» amb 33 milions de quilos de raïm «d’excel·lent qualitat»

Pla mig d'un estand a la Festa del Vi de Gandesa. Imatge del 4 de novembre de 2017

festa, Joan Arrufí, DO, Gandesa, Carles Luz, vi, Terra AltaSílvia Jardí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a 33 cellers participen aquest cap de setmana a la Festa del Vi de Gandesa, quatre més que en l’edició anterior, en un certamen que enguany celebra 30 anys. Amb aquest recorregut, la fira ja camina sola i els consumidors, cada vegada més experts i provinents d’arreu de Catalunya, són fidels a un esdeveniment que els permet tastar diversos vins i parlar amb els productors. L’alcalde, Carles Luz, ha afirmat que la festa, que va començar amb un component lúdic, «s’ha sabut mantenir així en el temps» i que «s’ha obert la vessant professional, clients potencials dels cellers». Enguany, la verema ha estat més escassa de quantitat, amb 33 milions de quilos de raïm, però d’una excel·lent qualitat. Des de la DO Terra Alta dubten que la situació política actual afecti les vendes d’un mercat que és, bàsicament, català i d’exportació internacional.

El president de la DO Terra Alta, Joan Arrufí, ha apuntat que la previsió és que l'afluència de visitants sigui semblant a les anteriors edicions, tot i la situació política actual. Per Arrufí, la mostra pot ser «una manera de pair els problemes i venir a gaudir dels vins i el territori, conèixer la terra alta a través dels vins». Així, tot i que reconeix que la gent està «una mica desanimada», s'ha de «tirar endavant presentant vins a la Fira, que és la millor demostració del que fem al territori».

Sobre si aquest context pot afectar en la venda de vins, Arrufí creu que és poc probable. I és que el gran mercat de vins de la Terra Alta és Catalunya i d'exportació a altres estats. «La resta d'Espanya és un mercat que fins ara ens ha costat i ara ens costarà una mica més», ha admès Arrufí, que diu que els cellers intenten comunicar per igual a arreu però que tenen «millors sortides de cara al nord».

Per la seva banda, Luz ha assegurat que la situació, «veient els presos polítics que hi ha, és complexa» però que, segons les dades d'exportacions de la DO Terra Alta, en què el gruix més gran d'exportacions es fan a l'estranger, «l'afectació serà mínima».

Pla obert la Festa del Vi a Gandesa.  Imatge del 4 de novembre de 2017

Carles Luz, Gandesa, festa, DO, Terra Alta, Joan Arrufí, viSílvia Jardí

tracking