Diari Més

Batea afirma que hi ha suficient demanda per concertar les 30 places que falten a la residència d'avis

El consistori insta a la Conselleria d'Afers Exteriors a revisar els llistes d'espera «reals» dels centres de Batea i Gandesa

Pla obert de l'alcalde de Batea, Joaquim Paladella, sortint de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona, on s'ha reunit amb el subdelegat. Imatge del 16 d'agost del 2017

Catalunya, Aragó, Carles Puigdemont, reunió, discriminació, Batea, Generalitat, Joaquim Paladella, segregació, alcaldeACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Batea, a la Terra Alta, ha rebutjat els arguments pels quals el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha denegat la concertació de les 30 places pendents – la meitat de les disponibles- de la residència d'avis municipal del poble. El consistori, en un ple extraordinari, aquest dilluns, va acordar, per unanimitat, reclamar de nou el concert de les places i resoldre «una emergència social de primer ordre a la comarca». El consistori rebat que no hi hagi suficient llista d'espera per cobrir l'oferta de places i remarca que la Terra Alta, amb un 30% de població de més de 65 anys, és la comarca amb l'índex d'envelliment més alt de Catalunya i amb la taxa d'obertura en places de residència per a gent gran més baixa del país. El consistori demana a la Conselleria que revisi i reclami «les llistes d'espera reals» de la residència de Batea i també la de Gandesa abans de rebutjar la seva petició.

La polèmica sobre el concert de les places pendents a la residència d'avis de Batea ressorgeix després del ple extraordinari celebrat aquest dilluns a l'Ajuntament bateà en el qual s'ha aprovat una resolució que insta, una vegada més, al Govern a complir el conveni signat per les dues administracions i els requeriments que, fins a tres vegades, ha aprovat el Parlament en aquest sentit.

El consistori bateà rebat els arguments d'Afers Socials que considera que les residències de la gent gran del municipi «compten amb una dotació de places generosa» i que no existeix «llista d'espera amb prou entitat» per augmentar l'oferta. El ple, per unanimitat, rebutja que s'ampliïn places en altres llocs del territori i s'obviï a la Terra Alta on «la concertació d'aquestes 30 places és una urgència social de primer ordre i un pas més en l'objectiu d'aconseguir una taxa de cobertura en places de residència per a gent gran d'acord amb la població».

L'Ajuntament de Batea assenyala que la gent gran que espera poder ocupar aquestes places tenen rendes procedents de l'agricultura que no donen cap altra opció o alternativa si no és sla de ser atesos en una residència pública. «Els ho devem a tots aquests iaios i iaies que han viscut tota la seva vida en una de les comarques més pobres de Catalunya», reclamen els regidors bateans.

L'alcalde Joaquim Paladella insisteix també en reclamar una reunió amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per tractar aquesta i altres qüestions per les quals, segons el batlle, el poble «se sent discriminat». Paladella va amenaçar, fins i tot, en plantejar la celebració d'una consulta perquè els veïns decidissin si volien formar part de l'Aragó, enlloc de Catalunya.

tracking