Diari Més

Més de mig miler de persones es concentren a Tortosa per rebutjar l'operació policial a Catalunya i reivindicar l'1-O

L'acció acaba amb una encartellada massiva per façanes i fanals del municipi

Pla obert de centenars de persones concentrades a la plaça de l'Ajuntament de Tortosa, aquest 20 de setembre de 2017

plaça Ajuntament, referèndum, concentració, 1-O, TortosaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de mig miler de persones han respost a la crida feta en poques hores a través de les xarxes socials per concentrar-se a la plaça de l'Ajuntament de Tortosa. A la capital del Baix Ebre, la concentració ha estat convocada pel mateix consistori, a instàncies de l'AMI i l'AMC. Amb escrupolosa puntualitat, pocs minuts després de les vuit del vespre els portaveus municipals del PDeCAT, ERC, CUP i Movem Tortosa han llegit el manifest 'Catalunya, en estat de setge'. Tot seguit, s'ha entonat 'Els Segadors' que ha acabat amb una llarga ovació i crits de 'votarem' i 'independència'. La concentració ha finalitzat amb una crida a fer una encartellada massiva en façanes i fanals de la ciutat, a la qual han respost desenes de persones.

Estelades en pal, a l'esquena i als cotxets dels més petits per rebutjar l'acció «repressiva» de l'Estat. Aixecaven cartells amb les inscripcions 'Hola República', 'Hola Europa', 'Volem votar', que trencaven amb aplaudiments per cridar 'Independència' i 'Votarem'.

La concentració a Tortosa ha durat poc més d'un quart d'hora però després desenes de persones han respost a la crida d'encartellar la ciutat i s'han desplaçat per l'avinguda Generalitat, principal artèria viària de la ciutat, per penjar pancartes, cartells i enganxines en façanes i fanals.

La concentració ha estat convocada per l'Ajuntament de Tortosa i, per això, els encarregats de llegir el manifest han estat els portaveus municipals de PDeCAT, ERC, CUP i Movem Tortosa, que també s'hi ha volgut sumar. També hi ha participat ANC i Òmnium, i representants dels sindicats CCOO, UGT i USOC a les Terres de l'Ebre.

Dos persones enganxant un cartell en una façana de Tortosa, aquest 20 de setembre de 2017

1-O, plaça Ajuntament, referèndum, Tortosa, concentracióACN

Pla general de la concentració a la plaça de l'Ajuntament de Tortosa que ha aplegat centenars de persones, aquest 20 de setembre de 2017

Societat, Baix Ebre, Catalunya, Terres de l'EbreACN

tracking