Diari Més

Atemptats de Barcelona i Cambrils

Trobada la furgoneta de l'imam de Ripoll a Sant Carles de la Ràpita

La troballa apuntaria a la hipòtesi que l'imam és una de les persones mortes en l'explosió

Abdelbaki Es Satty, l'imam de Ripoll.

Els Mossos tenen «indicis sòlids» que l'imam de Ripoll va morir a AlcanarEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les forces de seguretat han trobat la furgoneta de l'imam de Ripoll Abdelbaki Es Satty a Sant Carles de la Ràpita, a 15 quilòmetres d'Alcanar (Montsià), on s'ubica el xalet que va explosionar dimecres passat i que servia de base d'operacions de la cèl·lula gihadista dels atemptats a Catalunya.

Segons han informat a Efe fonts de la lluita antiterrorista, aquesta troballa s'ha produït avui mateix -al carrer Sant Isidre de la Ràpita- i apuntalaria la hipòtesi que l'imam és una de les persones mortes en l'explosió, a l'espera de confirmar les seves identitats amb les restes d'ADN trobades a la casa.

Aquest xalet servia suposadament de base d'operacions de la cèl·lula, la qual portava al voltant de sis mesos preparant un atemptat imminent a Catalunya, que haurien accelerat després de la deflagració amb l'atropellament massiu a la Rambla de Barcelona i l'incident a Cambrils (Baix Camp).

Fonts de la investigació també han destacat els vincles internacionals de l'imam de Ripoll, qui va radicalitzar suposadament els joves de la cèl·lula.

Així, Es Satty va viatjar diverses vegades (en alguna ocasió per sis o set mesos) a la localitat belga de Vilvoorde, que es caracteritza per la gran quantitat de població salafista que alberga.

tracking