Diari Més

Infraestructures

Comença la rehabilitació del mercat municipal d'Amposta mantenint-hi l'activitat

En aquesta primera fase es repararà el sostre i part de les vidrieres danyades

L'estructura que s'ha instal·lat a l'interior del mercat.

Comença la rehabilitació del mercat municipal d'Amposta mantenint-hi l'activitatAjuntament d'Amposta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de rehabilitació del mercat municipal d'Amposta ja estan en marxa. Després de tancar-lo deu dies per ubicar la gran estructura que permetrà fer els treballs mentre continua l'activitat comercial, el mercat va reobrir el passat dissabte i mantenia una activitat frenètica i habitual, aquest dimarts, amb els comerciants de la vintena de parades i els clients trafegant entre bastides. En aquesta primera fase es preveu reparar el sostre i se n'ha instal·lat un de fals, de ferro, per no ocasionar molèsties. També s'arranjaran alguns dels vitralls que estan danyats i es millorarà l'accessibilitat a l'edifici i als serveis. La inversió prevista és de gairebé 500.000 euros. La meitat es pagarà des del Pla d'Acció Municipal de la Diputació de Tarragona i també es rebran 80.000 euros del Departament de Cultura perquè el mercat municipal és un Bé Cultural d'Interès Local.

L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha detallat el cost del lloguer i muntatge de l'estructura, 60.000 euros, un pressupost molt inferior del que s'hauria necessitat per situar una carpa exterior i traslladar els paradistes. «És possible tècnicament i permet que els operaris treballin reparant el sostre mentre l'activitat frenètica del mercat no es veu afectada», ha dit l'alcalde. «Surt més a compte aquesta opció», ha defensat. Per conviure amb la instal·lació s'ha posat en marxa una pla d'autoprotecció, seguretat i salut. «La gent pot circular amb tota seguretat», ha dit Tomàs.

De fet, el resultat és menys angoixant del que s'havien imaginat comerciants i compradors. La presidenta de l'associació de comerciants del mercat municipal d'Amposta, Lurdes Leon, ha assegurat que s'hi treballava amb comoditat i s'hi circula bé. De fet, era l'opció preferida pes paradistes, que eren reticents a canviar d'ubicació gairebé mig any mentre es feien les obres. «Ens va semblar més bona decisió aquesta», ha assegurat. Leon ha apuntat que només ha generat cert malestar haver de tancar durant els deu dies en els quals es va muntar la bastida. «És cert que hi va haver una mica de malestar per part d'alguns paradistes que preocupava tancar. Els vam avisar que algun maldecap hi hauria», ha reconegut Tomàs. «Si des de 2008 ningú s'havia atrevit a fer l'obra era perquè hi hauria inconvenients però hem de ser valents i hem d'entendre que ho hem de patir perquè, el dia que el mercat sigui una infraestructura de primera línia del comerç de proximitat de la ciutat, ningú es recordarà que es va tancar uns dies i tindrem un mercat dignificat, nou i que ha de ser el principal atractiu comercial d'Amposta», ha defensat l'alcalde.

Vitralls i accessibilitat

A més de la renovació total del sostre, on només es conservarà part de les teules i dels fonaments de ferro i on es millorarà l'aïllament tèrmic i acústic, també es rehabilitaran part dels vitralls que estan molt danyats, una actuació per a la qual es destinaran 95.000 euros. La primera fase dels treballs també preveu millorar la ventilació, l'accessibilitat als lavabos i a l'edifici. El projecte preveu la supressió de barreres arquitectòniques i la construcció d'una calaix per col·locar un ascensor que permetrà pujar a la balconada interior i facilitar l'accés de persones amb mobilitat reduïda a la planta del mercat per la porta principal. Els treballs els executa la UTE formada per dues empreses d'Amposta Adolfo Construccions i Maceria.

tracking