Diari Més

Municipal

El subdelegat del Govern espanyol es reunirà amb l'alcalde de Batea el 16 d'agost

El govern municipal del municipi, que planteja marxa a l'Aragó, continua reclamant una reunió amb el president de la Generalitat

Un grup de dones de Batea davant una pancarta crítica amb la proposta de l'alcalde de marxar a l'Aragó.

L'alcade de Batea no renuncia a la idea d'unir-se a l'Aragó malgrat el rebuig veïnalJordi Marsal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'equip de govern de l'Ajuntament de Batea, a la Terra Alta, encapçalat per l'alcalde JoaquimPaladella, continua amb el seu propòsit de separar-se de Catalunya i passar administrativament a l'Aragó a causa del greuge que consideren que pateixen del Govern català.

Com ja va anunciar l'alcalde quan va plantejar per primera vegada la situació, la intenció era demanar una reunió amb la subdelegació del Govern espanyol a Tarragona per tal de ser informats de «les fórmules jurídiques que existeixen i quins sistemes hi ha» per separar-se de Catalunya i passar a formar part de l'Aragó.

Doncs ja hi ha data per aquesta reunió. Serà el 16 d'agost quanPaladellaes reunirà amb JordiSierraa la subdelegació del Govern espanyol a la capital tarragonina. Se suposa que després d'aquesta trobada, l'equip de govern municipal prendrà la decisió sobre canviar o no de territori.

Tota l'oposició municipal i el teixit econòmic del municipi s'han mostrat contraris a l'opció de deixar de ser un municipi català, però el consistori continua endavant amb el seu propòsit que, segons va expressarPaladella, vinculat al PSC, durant el ple on es va debatre el tema, no té res a veure amb la situació actual del procés sobiranista a Catalunya.

En el mateix comunicat fet públic per l'Ajuntament de Batea en què s'anuncia la reunió ambSierra, també s'assenyala que, «el MoltHble. President de la Generalitat de Catalunya encara no ha donat dia per poder parlar dels assumptes plantejats des de l'Ajuntament. La sol·licitud d'aquesta reunió es va fer el 19 de juliol de 2017 i s'ha reiterat diverses vegades durant aquest temps».

Tot i l'oferiment de diversos consellers de la Generalitat a debatre la qüestió del greuge que planteja el municipi, l'equip de govern municipal manté la seva intenció de tractar la qüestió només amb el president Puigdemont. Així, segons s'afegeix en el comunicat oficial, «des del Govern Municipal reiterem la necessitat de reunir-nos el més urgentment possible amb el President de la Generalitat de Catalunya, alhora que agraïm la predisposició del Subdelegat del Govern, així com expressem la més clara disposició al diàleg com a millor mitjà per resoldre els problemes plantejats».

tracking