Diari Més

Animals

AnimaNaturalis denuncia que consistoris de l'Ebre contracten a joves per animar els correbous

L'entitat fa públic un vídeo que mostra la cornada que va ferir de gravetat un noi a Sant Jaume d'Enveja la setmana passada

Una captura del vídeo que mostra la cornada al jove.

AnimaNaturalis denuncia que consistoris de l'Ebre contracten a joves per animar els correbousAnimaNaturalis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat dimecres, 26 de juliol, un noi de 20 anys va resultar ferit de gravetat durant els correbous de Sant Jaume d'Enveja. El noi, que està ingressat a l'hospital, segons informa l'associació animalista AnimaNaturalis, varebre una envestida d'un toro a la zona de les costelles i el tòrax. La mateixa entitat denuncia que alguns Ajuntaments en Terres de l'Ebre remuneren econòmicament a joves com ell «per fer més entretingut l'espectacle». «És lamentable que els Ajuntaments paguin a joves perquè es juguin la pell a la sorra, com es feia amb les lluites de gladiadors i feres l'any 80 d.c.», assegura Aïda Gascón, directora d'AnimaNaturalis a Espanya.

Les ferides del jove, que segueix evolucionant a l'hospital, podrien afectar el pulmó i altres òrgans delicats situats darrere les costelles. Tot i que la vida del jove estaria fora de perill, el noi va entrar ingressat al centre com a greu. L'entitat ha fet públiques unes imatges que mostren la forta envestida que va rebre el noi, i que es poden veure a continuació:

AnimaNaturalis denuncia que durant els bous embolats a les Terres de l'Ebre, és molt habitual veure menors de 14 anys corrent darrere, davant o al costat de l'animal. Asseguren que fins i tot han vist a nens i nenes de menys de 10 anys corrent agafats de la mà dels pares. «La llei prohibeix la participació de menors de 14 anys, però en els bous embolats sembla que hi ha impunitat i tothom fa els ulls grossos», es queixa Aïda Gascón.

tracking