Diari Més

Societat

L'Ametlla vol batre el Rècord Guinness de més gent fent snorkel alhora

S’espera reunir 250 persones fent immersió amb ulleres i tub a la platja de Sant Jordi

Les copropietàries de l'empresa organitzadora, Plàncton Diving, i l'alcalde de l'Ametlla de Mar, amb el cartell de l'esdeveniment.

L'Ametlla vol batre el primer Rècord Guinness de més gent fent snorkel alhoraAjuntament de l'Ametlla de Mar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reunir més de 250 persones fent snorkel alhora durant un mínim de cinc minuts. Aquest és el repte que s'ha marcat l’Ametlla de Mar per entrar al llibre dels Rècord Guinness. Aquest repte mai s'ha assolit, tot i que serà la tercera vegada que s'intenta, el segon cop a la localitat costanera del Baix Ebre.

Les persones que participin a l'activitat, que tindrà lloc el diumenge 30 de juliol a les 17 hores a la platja de Sant Jordi del municipi, hi hauran de prendre part amb ulleres i tub.

El juny del passat 2016, l'Ametlla de Mar ja va intentar batre el rècord,però el mal temps no va convidar a la participació. Fa uns dies, a Marató es van quedar a les portes d’aconseguir-ho. Per això, des de l’empresa organitzadora de l’esdeveniment, Plàncton Diving, creuen que «a la tercera va la vençuda». «Confiem que la gent vindrà», espera una de les copropietàries del centre de busseig, Eli Bonfill, assegurant que «no és complicat omplir la platja de Sant Jordi en ple estiu».

De moment, expliquen que ja hi ha més d’un centenar de persones inscrites a través d’un formulari web. «Ja tenim més inscrits que en el primer intent», celebra Bonfill.

El bon temps que es preveu i la presència nombrosa de turistes a la zona, pronostiquen un èxit del Rècord Guinness. Però tot i això, l’alcalde de l’Ametlla de Mar ha demanat el suport dels veïns del territori perquè «pot ser que no només La Cala, sinó que també les Terres de l’Ebre, puguem entrar a formar part del llibre dels rècords».

Per batre el rècord, caldrà que durant cinc minuts com a mínim, 250 persones estiguin amb el cap dins l’aigua fent snorkel. Donades les condicions per verificar-ho, es formaran grups de 50 persones en cercle per facilitar el control a les persones que vetllaran que es completi correctament. «No es pot treure el cap de l’aigua durant el repte», comenta l’altra copropietària, Aurora Requena.

Però més enllà d’aconseguir aquest objectiu, la intenció és donar a conèixer el fons marí del municipi. I és que la costa de l'Ametlla compta amb la praderia de posidònia més important i extensa de Catalunya, un espai marí que està «molt ben conservat», afirmen des de Plàncton Diving. L’activitat compta amb el suport de l’Àrea Municipal de Turisme de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar.

tracking