Diari Més

Medi Ambient

Troben tres exemplars de llagosta amenaçats al Parc Natural dels Ports

És una espècie molt difícil de detectar per l'ull humà «a causa dels seus hàbits de comportament i el seu aspecte»

Imatge de la llagosta amenaçada trobada al Parc Natural dels Ports.

Troben tres exemplars de llagosta amenaçats al Parc Natural dels PortsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Experts del Parc Natural dels Ports (Baix Ebre-Montsià-Terra Alta), han detectat tres exemplars femella de llagosta saga (Saga pedo), una espècie protegida i difícil de detectar, durant una activitat de recerca al Parc Natural dels Ports.

Segons un comunicat del Departament de Territori i Sostenibilitat, la llagosta plegamans és una espècie molt difícil de detectar per l'ull humà «a causa dels seus hàbits de comportament i el seu aspecte», encara que és l'ortòpter més gran d'Europa i pot arribar a mesurar 12 centímetres de llargada.

Aquesta espècie de la família de la llagosta i els grills està protegida a Europa, a més de ser l'únic ortòpter que es troba sota la Llei de protecció dels animals, i només ha estat detectada sis vegades a Catalunya des dels anys 40, quan va ser documentada per primera vegada.

Una de les característiques notables d'aquesta espècie, segons ha informat el Departament, és que s'alimenta de llagosta de la mateixa espècie o de petits llangardaixos, cosa que la fa vulnerable al perill d'extinció, i que es reprodueix mitjançant la partenogènesi, és a dir, les femelles no requereixen la fecundació d'un mascle per reproduir-se.

El Departament també ha explicat que es tracta d'una espècie d'«especial raresa», la presència de la qual és molt escassa i està fragmentada des de l'àrea de la Península Ibèrica fins a la Xina, per la qual cosa només es detecten exemplars «de forma molt puntual».

tracking