Diari Més

El Consell Comarcal del Baix Ebre lliura els XII Premis Recerca 2017

Els premiats són els estudiants Ferran Bartomeu, Anna Mora, Jannina Barbaerà i Josep Roig

Foto de grup dels estudiants guardonats.

El Consell Comarcal del Baix Ebre lliura els XII Premis Recerca 2017Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els estudiants Ferran Bertomeu, Anna Mora, Jannina Barberà i Josep Roig han estat els guanyadors dels XII Premis Recerca del Baix Ebre, convocats anualment el Consell Comarcal del Baix Ebre.

Ferran Bertomeu ha obtingut el premi Pare Romanyà per treball titulat Els ratpenats: Com són? Com viuen? Amb quins ulls els mirem?, un estudi de divulgació de la població de ratpenats del delta de l'Ebre i dels beneficis mediambientals que hi generen.

Anna Mora i Janina Barberà, dels instituts de Deltebre i Roquetes respectivament, han guanyat ex-aequo el premi Federico Pastor, emmarcat en l'àmbit humanístic, social i artístic. Barberà ha estat premiada amb el treball Evolució i estat actual de l'educació: un projecte per al segle XXI, mentre que Anna Mora ha guanyat amb el treball Vaccine Hesitancy: Immunitat innata o adquirida, sobre els moviments contraris a les vacunes. El finalista del premi Federico Pastor ha estat Àlex Garriga, de l'Institut de Roquetes, amb un treball sobre el mercat de la telefonia al Baix Ebre.

En el certamen enguany s’ha incorporat un nou guardó, amb el nom del científic tortosí Innocent Paulí, per distingir el millor treball d'investigació en l'àmbit tecnològic. L'estudiant Josep Roig, del Col·legi Diocesà Sagrada Família, n'ha estat el premiat amb el treball titulat Les animacions 3D aplicades a la ciutat de Tortosa.

En la dotzena edició dels premis s'han presentat un total de 10 treballs. El jurat estava integrat per representants de les universitats, la Federació d'Associacions de Mares i Pares de Catalunya, l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre i representants polítics del Consell Comarcal.

tracking