Diari Més

Policial

Detingut un veí de Deltebre per estafar 42.000 euros a entitats de crèdit

Demanava crèdits utilitzant dades personals de familiars, companys de treball i clients de l'empresa on treballava

L'estafador va ser detingut per efectius dels Mossos de Tortosa

Detingut veí de Deltebre per estafar 42.000 euros a entitats de crèditMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir el 27 de juny un veí de Deltebre de 29 anys que presumptament va estafar 42.000 euros a entitats de crèdit.

Segons han informat avui els Mossos, els fets es remunten a finals del mes d'abril passat, quan una persona va denunciar que una empresa de crèdits ràpids li reclamava els diners d'un crèdit que mai havia demanat.

Arran d'aquesta informació, la Unitat d'Investigació de la comissaria dels Mossos de Tortosa va iniciar una sèrie d'indagacions que els van portar a identificar un individu que havia utilitzat les dades personals de la víctima per sol·licitar el crèdit.

Aquesta investigació va permetre detectar altres estafes d'idèntiques característiques realitzades per la mateixa persona en cinc entitats de crèdits diferents.

Amb aquest modus operandi, l'estafador havia obtingut 42.000 euros i havia intentat aconseguir 34.500 euros més, mitjançant altres crèdits que no van ser acceptats.

Per aconseguir l'acceptació dels crèdits, el detingut obtenia dades personals de familiars, companys de treball i clients de l'empresa on treballava.

Després, manipulava les dades, i en algunes ocasions canviava la fotografia del DNI per una seva, i ingressava els diners que obtenia amb aquestes estafes en comptes bancaris a nom seu.

La investigació continua oberta i no es descarta que puguin aparèixer més víctimes d'aquesta estafa.

El detingut, que està acusat dels delictes d'estafa, usurpació d'estat civil, falsificació de document públic i revelació de secrets, va passar el 28 de juny a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Tortosa, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

tracking