Diari Més

Mobilitat

Territori construirà una parada de bus entre Horta i Arnes i incrementa les freqüències de la línia regular a Tortosa

Les millores pretenen beneficiar sobretot a estudiants, gent gran i turistes i usuaris de la Via Verda

Detall de la part posterior d'un bus de la Hife a l'encreuament de la T-330 a Horta de Sant Joan cap a Lledó, al Matarranya. Imatge del 26 de juny de 2017 (horitzontal)

freqüència, Hife, Mobilitat, Territori i Sostenibilitat, Horta, Via Verda, Arnes, bus, Terra Alta, Matarranya, InfraestructuresACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Territori i Sostenibilitat ha presentant l'avantprojecte de construcció d'una nova parada de bus que s'ubicarà a la cruïlla d'accés al municipi de Lledó (Matarranya, Terol) des de la carretera T-330, entre Horta de Sant Joan i Arnes, a la Terra Alta. Els treballs començaran d'immediat, al mes de juliol i l'obra té un pressupost de 60.000 euros. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, també han anunciat l'ampliació, amb tres noves freqüències més per sentit, del servei de la línia regular de transport en bus entre Vall-de-roures (Matarranya) i Tortosa. Els horaris, que també s'oferiran els caps de setmana, s'han planificat per beneficiar, sobretot, als estudiants universitaris i de formació professional, a la gent gran, i als turistes i usuaris de la Via Verda.

El Departament de Territori i Sostenibilitat incrementarà a partir d'aquest dimarts les freqüències del servei de bus als municipis del sud de la comarca de la Terra Alta. Arnes, Horta de Sant Joan i Prat de Comte disposaran de tres noves expedicions fins a Tortosa, amb uns horaris que facilitaran les connexions dels tres municipis, des de la capital ebrenca, amb els enllaços a Tarragona, Barcelona, Lleida, València, i també a Vall-de-roures i Saragossa.

Les tres noves expedicions per sentit circularan, també els caps de setmana, a les 8:40 hores, les 10:10 hores i les 17:10 hores des d'Arnes, i de les 8:30 hores, les 11:15 hores i les 19:00 hores des de l'estació d'autobusos de Tortosa. Amb la targeta multi-viatge T-10/120 els usuaris podran fer aquest trajecte per 1 euro. El reforç de les expedicions suposarà una inversió del Departament de 200.000 euros anuals. També es mantindran les actuals freqüències de les 07:04 hores i les 14:15 hores des d'Arnes, i de les 13:15 hores i les 18:00 hores des de Tortosa.

Com han apuntat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, l'increment del servei de bus té un doble objectiu, donar resposta a les necessitats del col·lectiu d'estudiants dels centres formatius de Tortosa i del Campus Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili, de la gent gran i dels treballadors que es desplacen a diari des d'aquests municipis de la Terra Alta. Per altra banda, es vol reforçar el servei per donar resposta a l'increment de la demanda turística, en bona part generada al voltant de la Via Verda ja que els busos permeten carregar gratuïtament les bicicletes. "Hi ha un potencial turístic que no cal dir que té el territori, també pel paisatge i pel conjunt d'atractius i de lleure que es pot gaudir la Terra Alta. «El turisme és una de les indústries principals d'aquest territori», ha assenyalat Font.

Per al secretari d'Infraestructures i Mobilitat, el Govern continua complint la seva «aposta» per millorar el transport públic, amb més trens i més autobusos, i amb la creació de la Taula de la Mobilitat «que permetrà que les Terres de l'Ebre pugui governar d'una manera moderna i pensant en el futur».

Nova parada «estratègica»

Font i Pallarès també han presentat l'avantprojecte de la nova parada de bus que es començarà a construir el 10 de juliol a l'encreuament de la carretera T-330, a Horta de Sant Joan, amb el municipi de Lledó (Matarranya, Terol). Les obres, que duraran un mes, consistiran en la demolició de part de les illes de carretera existent en la intersecció de la carretera TEV-3303 i T-330 per construir la superfície de vial necessari per permetrà maniobres de canvi de sentit als autobusos.

La parada de bus se situarà en la cuneta trepitjable existent situada en el marge dret, sentit Arnes, i se senyalitzarà mitjançant el corresponent pal de parada d'autobús segons indicacions del manual d'identitat corporativa dels Transports Públics de la Generalitat.

tracking