Diari Més

Nuclear

Ascó I finalitza recàrrega de combustible i inicia nou cicle operatiu

Per poder realitzar els treballs previstos en el temps establert, les empreses proveïdores de serveis en la parada han aportat més d'un miler de treballadors

Imatge dels treballs de substitució del rotor de l'alternador.

Ascó I finalitza recàrrega de combustible i inicia nou cicle operatiuCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Central Nuclear Ascó I va acabar ahir diumenge els treballs corresponents a la seva 25a recàrrega de combustible i va donar pas a un nou cicle d'operació de la planta, el 26è, informa l'Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV).

La unitat I de la central nuclear Ascó es va connectar a la xarxa elèctrica a les 18:31 hores d'ahir.

Per poder dur a terme tots els treballs previstos en el temps establert, les empreses proveïdores de serveis en la parada han aportat més d'un miler de treballadors de diferents perfils i especialitats professionals, aproximadament la meitat dels quals són residents a la mateixa província de Tarragona.

La recàrrega s'ha dut a terme sense que s'hagi registrat cap accident laboral amb baixa.

En la 25a recàrrega d'Ascó I s'han executat unes 11.800 ordres de treball, la majoria de les quals orientades a garantir l'operació segura i a llarg termini de la central.

Entre els treballs realitzats, cal destacar la substitució de motors en diversos equips de seguretat, la modernització del sistema de control electrohidràulic de la turbina principal i les inspeccions completes dels tubs dels tres generadors de vapor i del recobriment metàl·lic de la contenció.

Un altre treball singular ha consistit en l'extracció de l'intern inferior del vas del reactor, activitat que ha permès realitzar una inspecció dels suports i guies d'aquesta estructura, verificant el seu correcte estat de conservació i l'absència de danys.

Es tracta d'una activitat complexa, realitzada per personal altament especialitzat.

També s'ha dut a terme la inspecció completa de l'alternador principal, incloent-hi l'extracció del rotor, que ha estat substituït.

tracking