Diari Més

Successos

Desmantellen una banda establerta a Gandesa que robava caixers després de fer-los explotar

L'organització criminal està acusada de robar més de 100.000 euros

elements utilitzats per a la fabricació casolana d'artefactes explosius, gasos altament inflamables

Desmantellen una banda establerta a Gandesa que robava caixers després de fer-los explotarMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en robar caixers automàtics i caixes de tràfic d'entitats bancàries fent-los explotar amb barreges de gasos inflamables. La banda, establerta en una finca rural de Gandesa i en diversos pisos de Barcelona, està acusada de sostreure per aquest sistema més de 100.000 euros.

Segons ha informat la policia autonòmica, s'ha procedit a la detenció de quatre persones a les quals es considera els autors materials de dos robatoris amb força a entitats bancàries, un a L'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i l'altre a Pals (Baix Empordà).

Els fets es remunten a la matinada del 10 de març del 2017 quan presumptament els quatre homes van fer explotar una caixa de tràfic d'una entitat bancària a la Rambla Marina de L'Hospitalet de Llobregat.

Diversos veïns es van despertar sobresaltats a causa de la potent explosió que va desplaçar la porta blindada de la caixa, d'uns 100 quilograms de pes, més de 30 metres. Els lladres van aconseguir endur-se més de 70.000 euros en metàl·lic del banc.

El segon robatori el van cometre presumptament el 14 de maig a la tarda a la localitat de Pals. Aquesta vegada van fer explotar un caixer automàtic i van aconseguir endur-se 27.000 euros.

La investigació ha permès identificar els integrants d'aquest grup, a més d'acreditar que feien tasques de preparació prèvies abans de cometre els robatoris: estudiaven els moviments dels diners i les mesures de seguretat i d'aquesta manera preparaven la millor estratègia per aconseguir un botí substanciós, ha informat els Mossos.

Els policies també van constatar que el líder del grup ja havia estat detingut dues vegades per fets de la mateixa naturalesa: en una ocasió l'any 2013, com a presumpte autor del robatori amb força d'onze caixers automàtics, i l'any 2015 quan se li va relacionar amb cinc robatoris, en un dels quals va quedar ferit de gravetat mentre manipulava el material explosiu.

El passat 13 de juny es va establir un dispositiu per detenir als autors i realitzar les entrades i escorcolls en els seus domicilis ubicats a la ciutat de Barcelona i en una finca rural de Gandesa (Terra Alta).

Els agents van recuperar aparells electrònics destinats a la sostracció de vehicles, elements utilitzats per a la fabricació casolana d'artefactes explosius, gasos altament inflamables com els utilitzats per cometre les detonacions i material electrònic relacionat amb la seva activitat delictiva.

Als arrestats, de nacionalitat espanyola, italiana i equatoriana, també se'ls imputen els delictes de tinença d'explosius i danys agreujats pels desperfectes provocats en les explosions, a més dels robatoris de diversos vehicles que posteriorment utilitzaven en les seves accions.

Els quatre homes van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció número 1 de l'Hospitalet el passat 16 de juny. El jutge va decretar l'ingrés a la presó per a tres dels arrestats i llibertat amb càrrecs per a l'un altre.

tracking