Diari Més

Joaquim López: Promotor del Mítics Festival

«Al Mítics Festival hi haurà música festiva i ballable, perquè la gent s'ho passi bé»

La Pegatina i Sidonie són els caps de cartell del festival de música de les Terres de l’Ebre, que se celebrarà els dies 7 i 8 de juliol a l’Aldea

Joaquim López és director del Villa Retiro Grup, l'empresa organitzadora de l'esdeveniment.

«Al Mítics Festival hi haurà música festiva i ballable, perquè la gent s'ho passi bé»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Enguany celebreu la segona edició del festival doblant el nombre d’artistes respecte a l’any passat. Això vol dir que el balanç del Mítics del 2016 va ser molt bo?

—Sí, l’any passat vam començar amb quatre grups i, enguany, ja en portem deu. També dupliquem els dies, no serà únicament dissabte, sinó que començarem ja el divendres amb diferents actuacions en directe i Djs.

—Quines novetats incorpora l’edició d’enguany?

—A part del que ja he comentat, tindrem una zona d’acampada de grans dimensions, per a més de 200 persones. En aquesta zona hi farem una festa privada amb una paella popular a càrrec de Fran López, cuiner amb una estrella Michelin. Després introduïm una moneda pròpia, el Xeic. D’aquesta manera evitem l’ús de paper i fem més ràpides les transaccions. Una altra novetat és que tindrem un bus llançadora que enllaçarà amb l’estació de Renfe i l’estació d’autobusos de l’Aldea, i que passarà cada vint minuts. A tot això, s’hi sumen les novetats del cartell.

—Parlem doncs del cartell del festival. Amb quins criteris l’heu configurat?

—Busquem música festiva, ballable, sense definir un estil en concret. Hi pot haver música molt divertida i també música indie que sigui ballable. El que busquem és que la gent que vingui s’ho passi bé. Per això trobem grups com el cantautor Joan Rovira, música festiva com la de Pepet i Marieta o La Pegatina, grups més dance com Crossing, indies com Sidonie, o música flamenca com En&Ton.

—També aposteu per artistes emergents?

—Sí, vam fer un sorteig a l’octubre de l’any passat i vindran Contracop, que són de la Sénia, Toboggan Tones, que són de Vic, i Neptuno, que vénen de Tenerife.

—De quina manera el festival contribueix a impulsar les Terres de l’Ebre com a destí?

—Ampliant d’un dia a dos, el que hem buscat és que la gent tingui la sensació d’agafar la maleta i marxar a passar uns dies a un festival. Molta gent ve i es queda a la zona d’acampada, a les cases rurals o als hotels i acaben passant el cap de setmana visitant les Terres de l’Ebre.

—A l’estiu proliferen els festivals de música a tot el país. Quins són els principals atractius o singularitats del Mític?

—La singularitat és sobretot l’espai que ens envolta. Es fan molts festivals, però és difícil trobar-ne un que es faci en una zona natural com és el Delta de l’Ebre. No podem comparar-nos amb altres festivals que coincideixen el mateix dia, n’hi ha de millors amb molta diferència, Barcelona per exemple coincidim amb el Cruïlla, que és un dels més importants de l’any, però nosaltres oferim un preu molt més econòmic que altres, i el pots combinar amb una retrobada d’amics i disfrutar d’un territori que té moltíssims atractius.

tracking