Diari Més

Animals

Inicien una campanya de donacions per fer front a la defensa de la vaca Margarita

El Hogar ProVegan també promou un enviament massiu de correus electrònics a la Generalitat per salvar l'animal

Moltes persones s'han mobilitzat per intentar salvar la vaca.

Mobilització ciutadana per evitar el sacrifici de la vaca tortosina MargaritaEl Hogar ProVegan

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El santuari d'animals Hogar ProVegan deTarragona, ubicat a la comarca del Priorat, ha iniciat una campanya de donacions per internet per poder pagar els costos legals de la defensa de la vaca tortosina Margarita, condemnada al sacrifici per no estar registrada.

L'organització té l'objectiu de recaptar 5.000 euros, destinats a pagar els 3.001 euros de la multa que va rebre el propietari per no inscriure la vaca en el registre de ramaderia, i a costejar les despeses dels advocats derivades de la defensa legal de l'animal. A més, han informat des de l'entitat animalista, cada euro de més que recol·lectin servirà per costejar els reconeixements veterinaris que requereixi l'animal.

Per altra banda, el Hogar ProVegan promou un eviament massiu de correus electrònics als responsables del Govern català «que poden canviar el destí de Margarita. D'aquesta manera, l'entitat vol mostrar que són moltes les persones que volen salvar l'animal.

Margarita és una vaca de lídia que vivia en una finca de Tortosa des de fa 4 anys, quan un ramader la va regalar al seu propietari actual, que va ser denunciat per una veïna per no inscriure l'animal al registre de bestiar. La Generalitat va iniciar els tràmits per al sacrifici de l'animal atenent a la legislació de la Unió Europea, que assenyala que hauria de ser sacrificada si no disposa de guia sanitària i certificat d'origen.

Per això, la vaca va ser traslladada al santuari d'animals Hogar ProVegan, els responsables dels quals van lliurar el 24 de maig al registre d'Atenció Ciutadana de la Generalitat les més de 160.000 firmes que van recollir a la plataforma Change.org per evitar el seu sacrifici. La directora del Hogar ProVegan, Elena Tova, va argumentar llavors a la premsa que la vaca de Tortosa hauria de ser considerada com animal de companyia i regir-se sota aquestes lleis, no per les d'explotacions ramaderes.

Des d'Hogar ProVegan expliquen que el Departament d'Agricultura, que fa una setmana va anunciar que intentaria obtenir la documentació que acrediti el seu origen i estat de salut, s'ha fixat un termini de 15 dies ampliables per prendre una decisió definitiva sobre el futur de l'animal, que en un primer moment es va establir que seria sacrificat el 26 de maig.

Moltes persones s'han mobilitzat per intentar salvar la vaca.

Mobilització ciutadana per evitar el sacrifici de la vaca tortosina MargaritaEl Hogar ProVegan

Un grup de persones visitant la Margarita, que és molt afable amb tothom.

Mobilització ciutadana per evitar el sacrifici de la vaca tortosina MargaritaRubén Lucía

tracking