Diari Més

L'enxampen conduint pel centre d'Horta sextuplicant la taxa d'alcoholèmia permesa

A més l'home, un veí del poble de 30 anys, va trencar el parany que immobilitzava el vehicle l'endemà per endur-se el cotxe

La detenció es va produir el passat 8 de setembre.

Detinguda per falses amenaces de bomba contra l'hotel on treballavaMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra van denunciar penalment el passat diumenge, 28 de maig, un veí d'Horta de Sant Joan (Terra Alta) per conduir pels carrers de la població gairebé sextuplicant la taxa d'alcoholèmia permesa. Els fets van tenir lloc cap a dos quarts d'onze de la nit, quan veïns van alertar d'un vehicle que circulava temeràriament pel nucli urbà. A l'arribar al poble, els agents van localitzar el vehicle al mig del carrer amb el seu conductor, de 30 anys i nacionalitat romanesa, incapaç d'efectuar cap maniobra atès el seu important estat etílic. Les posteriors proves de detecció van donar un resultat d'1,46 mil·ligrams per litre d'aire expirat, gairebé sis cops la taxa màxima permesa -0,25-. A l'endemà, dilluns, cap a dos quarts de deu del matí, el mateix conductor –que no va acreditar disposar del permís de conduir- va trencar el parany que immobilitzava el vehicle per conduir fins al seu domicili.

L'home, que diumenge a la nit havia estat denunciat penalment per conduir sota l'efecte de les begudes alcohòliques, s'enfronta a una pena que aniria entre tres i sis mesos de presó o entre sis i dotze mesos de multa o treballs en benefici de la comunitat, no inferior a 31 dies ni superior a 90. També se li pot aplicar la privació per conduir vehicles de motor entre un i quatre anys. Addicionalment, si es comprova que no havia disposat mai de cap permís de conduir, s'enfrontaria a una pena de presó addicional d'entre tres i sis mesos amb multa de 12 a 24 mesos o treballs en benefici de la comunitat entre 31 i 90 dies. La posterior denúncia per desobediència als agents de l'autoritat, pel trencament del parany, pot suposar una multa d'entre 601 i 30.000 euros.

tracking