Diari Més

Ara Malikian i Vicente Amigo, prodigis del violí i la guitarra, caps de cartell de la Mostra de Jazz de Tortosa

La programació del certamen la completaran gairebé una trentena d'actuacions gratuïtes per diversos espais i locals de la capital ebrenca

Imatge promocional de la gira '15', que el duu a Tarragona.

«La tècnica es pot treballar, el més complicat és transmetre»Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mostra de Jazz de Tortosa tornarà a fer gaudir, en la seva 24ena edició, de dues de les millores figures musicals a nivell internacional. El prodigiós violinista libanès Ara Malikian ha inclòs la capital ebrenca entre els escenaris de la seva gira mundial amb l'espectacle del disc La increïble història del violí, amb què ha venut més de 20.000 còpies. Malikian actuarà el 3 de juliol a l'Auditori Felip Pedrell. També estarà a Tortosa i hi farà l'únic concert a Catalunya aquest 2017, el considerat hereu natural de Paco de Lucía, el sevillà Vicente Amigo. Serà el dijous 6 de juliol al mateix escenari que Malikian. Més enllà dels caps de cartell, la programació de la Mostra de Jazz inclourà una trentena d'actuacions gratuïtes que es repartiran per diferents espais i locals de la ciutat. La Banda Municipal de Tortosa –que celebra el 75è aniversari- prendrà especial protagonisme amb el concert commemoratiu que farà amb el grup BCN Latin i amb els quals s'endinsaran en el món del jazz llatí.

La nova edició de al Mostra de Jazz de Tortosa està acabant de tancar la programació definitiva però ja ha fet un avançament dels importants caps de cartell amb què comptarà. Per una banda, l'Auditori Felip Pedrell acollirà el dilluns 3 de juliol l'actuació d'Ara Malikian. El violista libanès, d'ascendència armènia, portarà la seva gira a Tortosa després de dos anys pels escenaris de tot el món i hi presentarà el repertori del seu disc 'La increïble història del violí', on repassa les seves pròpies vivències.

Ara Malikian va aprendre a tocar el violí del seu pare amb qui va descobrir tots els gèneres musicals enmig de la guerra civil libanesa, fins arribar al rock, el jazz i el pop. Gràcies a un beca del govern alemany, als 14 anys va poder cursar els seus estudis a Hannover, sent l'alumne de la Hoschschule für Musik und Theater més jove. Malikian actuarà a Tortosa acompanyat de sis músics més. Les entrades es podran adquirir a partir d'aquesta setmana a la web de Event Brite, amb un preu mitjà de 35 euros.

També a l'Auditori Felip Pedrell actuarà Vicente Amigo, l'hereu de Paco de Lucía al qual la Mostra de Jazz de Tortosa no va aconseguir convidar al certamen, tot i els reiterats intents. Amigo presentarà el seu 8è àlbum d'estudi, 'La memoria de los sentidos', amb un espectacle flamenc «pur», acompanyat també per un sextet amb una segona guitarra, caixa flamenca, baix, cant i ball. Les entrades les distribuirà l'escola Academic, a un preu mitjà de 20 euros.

Entre la resta d'actuacions, gairebé una trentena que s'estan acabant de programar, també hi destaca un dels concerts especials que enguany ha preparat al Banda Municipal de Tortosa per celebrar el seu 75è aniversari. La formació dirigida per Juanjo Grau es fusionarà amb el jazz llatí del grup BCN Latin en un concert que es farà a l'Auditori Felip Pedrell el dimarts 4 juliol.

Poesia, gastronomia i ball

La Mostra de Jazz de Tortosa comptarà de nou amb les jornades de Cuina Cajún en les quals s'ofereix la cuina tradicional de New Orleans, rica en productes molt habituals també a la cuina tradicional ebrenca. Com a novetat, enguany, l'aplicació mòbil del certamen que es va estrenar l'any passat, permetrà votar l'establiment que hagi ofert la millor combinació de tapa cajún i actuació musical. EL guanyador rebrà una premi de l'organització.

També hi haurà una exposició de pintura d'Enric Bastida a la Biblioteca Marcel·lí Domingo, una actuació de jazz i poesia inclosa en la proposta Ebre/Música&Patrimoni que es farà al Museu de Tortosa, i es repetirà la vetllada de Jazz i Tapes al Mercat Municipal que inclourà la primera trobada de Swing i Lindy Night a Tortosa.

tracking