Diari Més

Animals

La Generalitat intentarà obtenir d'ofici la documentació de la vaca Margarita

La vaca, que segons la legislació europea hauria de ser sacrificada perquè no està registrada, ha estat traslladada a l'Hogar ProVegan

Moltes persones s'han mobilitzat per intentar salvar la vaca.

Mobilització ciutadana per evitar el sacrifici de la vaca tortosina MargaritaEl Hogar ProVegan

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat ha obert, aquest dijous, diligències d'ofici per intentar obtenir pel seu compte la informació relativa a la traçabilitat de la vaca Margarita, «ja que el seu propietari ha fet cas omís a la petició de presentar la seva documentació».

Segons ha informat una portaveu del Departament d'Agricultura, el responsable de l'animal no ha presentat la documentació que acrediti el seu naixement i la seva guia sanitària ni ha sol·licitat una pròrroga per fer-ho. Per això, la Generalitat, abans de dictar una resolució definitiva sobre la situació d'aquest animal «sense papers», nascut en una ramaderia de lídia de Tortosa i regalada al seu propietari actual, intentarà obtenir la documentació que acrediti el seu origen i estat de salut.

La vaca, que segons la legislació europea hauria de ser sacrificada si no disposa de guia sanitària i certificat d'origen, ha estat traslladada al santuari d'animals Hogar ProVegan deTarragona, al Priorat. Els responsables del Santuari Animal van lliurar, el passat dimecres, al registre d'Atenció Ciutadana de la Generalitat, més de 160.000 firmes que han recollit a través de la plataforma Change.org per evitar el seu sacrifici, programat per aquest divendres. El mateix dimecres, una concentració davant del Palau de la Generalitat va reunir molts animalistes que volen evitar el sacrifici de la vaca, que segons els responsables de l'Hogar ProVegan, és molt afable amb les persones. Les imatges de la concentració es poden veure a continuació:

Moltes persones s'han mobilitzat per intentar salvar la vaca.

Mobilització ciutadana per evitar el sacrifici de la vaca tortosina MargaritaEl Hogar ProVegan

Un grup de persones visitant la Margarita, que és molt afable amb tothom.

Mobilització ciutadana per evitar el sacrifici de la vaca tortosina MargaritaRubén Lucía

tracking