Diari Més

Prop d'un centenar de projeccions de dotze països estrenaran a Tortosa el festival de cinema terres Catalunya

La primera edició del certamen especialitzat en pel·lícules que difonen i promocionen destinacions turístiques es fa a Tortosa del 31 de maig al 3 de juny

Pla americà de Mercè Miralles, directora dels serveis territorials d'Empresa; Santi Valldepérez, organitzador de terres Catalunya; Ferran Bel, alcalde de Tortosa; i Josep Felip Monclús, primer tinent d'alcalde de Tortosa.

Prop d'un centenar de projeccions de dotze països estrenaran a Tortosa el festival de cinema terres CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 98 produccions de dotze països diferents participaran en la competició oficial de la primera edició del festival terres Catalunya-International Eco & Tourism Film Festival que se celebrarà a Tortosa del 31 de maig al 3 de juny. D'aquestes produccions audiovisuals 69 són films turístics, 22 documentals i 7 films corporatius. Hi ha pel·lícules de França, Espanya, Itàlia, Portugal, Gran Bretanya, Alemanya, Eslovènia, Brasil, Perú, Mèxic, Estats Units, Taiwan i Índia. A més, des de l'organització del certamen, Santi Valldepérez ha destacat que també hi ha produccions del territori. «Esperem que el festival també contribueixi a ajudar a dinamitzar la indústria audiovisual a les Terres de l'Ebre», ha afegit. Els films es projectaran dimecres 31 de maig i dijous 1 de juny a les dos sales de l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa, i el lliurament dels guardons es farà a l'Hotel Villa Retiro de Xerta (Baix Ebre) divendres 2 de juny. Coincidint amb el festival, es celebrarà a Tortosa durant dos dies el congrés terres LAB sobre paisatge, turisme i ciència.

Entre les propostes que competiran en la categoria de documentals hi ha el premiat 'Priorat', i treballs sobre la cuina de la salicòrnia al delta de l'Ebre, el paradís maia de Cozumel, o el parc natural de Vatnajökull, a Islància. En l'àmbit de de competició turística, la més nodrida, hi ha una àmplia representació de treballs de les Terres de l'Ebre, però també de la resta de Catalunya com el Solsonès, Pallars o la Vall d'Aran. També hi ha del País Valencià, Aragó, Canàries o Andalusia, entre altres.

El director del certamen, Santi Valldepérez, ha explicat que en la primera edició d'aquest festival s'han superat totes les expectatives, ja que esperaven una setantena de propostes i gairebé s'arriba al centenar. Terres Catalunya és l'únic sobre temàtica turística que es celebra a Catalunya i a l'estat espanyol. És per això que l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha destacat la vocació de projecció futura que té el certamen. «Les bases ja estat posades perquè tingui continuïtat», ha assegurat. Amb tot, ha fet una crida a que a l'èxit de participació també s'hi sumi un èxit de públic en les projeccions.

La inauguració del festival anirà a càrrec del director general de Turisme, Octavi Bono, el dimecres 31 de maig al matí; i el conseller d'Empresa, Jordi Baiget, participarà en el lliurament de guardons. El jurat està presidit per Swen Waterreus, professor en gestió de turisme a la Universitat de Ciències Aplicades Inholland d'Amsterdam i també en formen part: Dorothée Adam (França), Alejandra Medina (Xile), Kymisha Carey (EUA), Hugo Marcos (Portugal, i Joana Pardos (Catalunya).

El director del festival ha confirmat també la presència de quatre productors i tres directors internacionals que vindran al certamen, i s'ha mostrat convençut de poder contribuir a generar impacte econòmic al territori.

Coincidint amb el certamen, el 31 de maig i 1 de juny se celebrarà a Tortosa el congrés terres LAB dirigit per Jordi Tresserras, del Laboratori de Patrimoni, Turisme Cultural i Creativitat de la UB (LABPATC). És una proposta per reflexionar sobre les interrelacions entre la indústria del turisme i la de l'audiovisual, amb l'objectiu d'anticipar i analitzar les tendències comunicatives més exitoses, així com explorar sinèrgies. Tant el congrés com el festival s'emmarquen en l'Any Internacional del Turisme Sostenible que va declarar l'ONU per aquest 2017.

tracking