Diari Més

El jutjat desestima la petició dels veïns d'anul·lar l'enderroc dels apartaments afectats pel cas Turov d'Alcanar

També apunta que no es poden derruir fins que l'Ajuntament no garanteixi que es pot fer efectiva la indemnització de tots els propietaris

El segon bloc d'apartaments de la promoció construïda i comercialitzada per Turov, SL.

El jutjat desestima la petició dels veïns d'anul·lar l'enderroc dels apartaments afectats pel cas Turov d'AlcanarACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona ha desestimat la petició d'anul·lar l'enderroc dels apartaments afectats pel cas Turov d'Alcanar. Els veïns havien adduït que havien patit indefensió al llarg del procés judicial perquè no se'ls va donar la possibilitat de comparèixer des d'un primer moment. L'incident d'execució va fer suspendre l'enderroc ara fa un mes, de manera cautelar, fins que no es resolgués aquest últim recurs dels afectats, però ara continuaria endavant un cop desestimat. Amb tot, segons ha explicat l'advocat d'una vintena de propietaris, Llorenç Cortadella, el Jutjat ha apuntat que no es poden enderrocar els apartaments «fins que l'Ajuntament no hagi garantit que té a punt la indemnització de tots els propietaris». Els afectats han de decidir ara si presenten un recurs d'apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) o si s'asseuen a negociar amb l'Ajuntament per la indemnització.

Segons ha avançat el digital Aguaita.cat i ha confirmat Cortadella a l'ACN, el Jutjat els va notificar la decisió divendres. Segons l'advocat, la interpretació de la llei que ha fet la jutge que porta el cas ha estat «molt rigurista» perquè no considera la «indefensió» dels propietaris perquè «ha entès que el jutjat que va dictar sentència no tenia per què saber que hi havia tercers a qui havia d'emplaçar». Aquesta és una doctrina que el Tribunal Suprem i el Tribunal Constitucional han utilitzat durant molt temps i sobre la qual el Tribunal Europeu dels Drets Humans va arribar a demanar l'anul·lació, segons Cortadella. «El jutge ha passat de la doctrina del Tribunal Europeu i ha confirmat la del Suprem i Constitucional», ha dit.

Ara, els propietaris tenen dues possibilitats: o presentar un recurs d'apel·lació davant del TSJC o negociar amb el consistori canareu la indemnització. L'advocat té previst reunir-se aviat amb els seus clients per acordar una posició conjunta que hauran de tancar abans de 15 dies hàbils.

tracking