Diari Més

Ramaderia

El Govern aixeca totes les restriccions pel focus de grip aviària

Les comarques afectades de la demarcació de Tarragona han estat el Montsià i el Baix Ebre

Una imatge exterior d'una granja de Sant Gregori on s'ha fet comprovacions pel focus de grip aviària.

Detecten grip aviària al Gironès i sacrifiquen més de 17.000 ànecsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha aixecat en el total del territori català totes les restriccions establertes com a mesures de bioseguretat arran del focus de grip aviària que va brotar al febrer passat a Girona, i que afectaven més de cent municipis. A la demarcació de Tarragona, les comarques afectades han estat el Montsià i el Baix Ebre.

Segons ha anunciat aquest dilluns el Govern en un comunicat, tornarà a permetre's la cria d'aus de corral a l'aire lliure, la cria d'ànecs i oques amb les altres aus de corral, la celebració de fires i mercats amb presència d'aus i la utilització d'ocells com a reclams per caçar, entre d'altres.

Les prohibicions estaven activades en tots els municipis afectats pel focus de la malaltia des de finals de febrer, a més d'algunes poblacions considerades d'alt risc, on les mesures preventives estaven establertes des del mes de desembre del 2016. Segons informa el departament, les restriccions s'han aixecat després que el Ministeri d'Agricultura comuniqués al Govern que el risc de transmissió del virus de la grip aviària es podia considerar com «baix» en tot el territori espanyol.

No obstant això, el departament ha insistit que «és important mantenir, tant com sigui possible, totes les mesures que evitin el contacte entre les aus de corral i les salvatges», després que s'haguessin de sacrificar 25.390 ànecs arran del brot. Les mesures preventives ja es van aixecar a final de març passat, quan el Govern va anunciar als propietaris de la desena d'explotacions que van detectar el focus del virus que rebrien 300.000 euros d'indemnització en conjunt.

Els municipis afectats se situaven a les comarques del Montsià i Baix Ebre (Tarragona), el Garraf, Baix Llobregat, Barcelona, Vallès Oriental i Vallès Occidental (Barcelona), i Selva, Gironès, Pla de l'Estany, Garrotxa, Ripollès, Alt Empordà i Baix Empordà (Girona).

tracking