Diari Més

Religió

Pelegrins cristians xinesos visiten Ascó, on va néixer el seu patró, Sant Pere Martir Sans

Provenen de la ciutat de Fuzhou, a la província de Fuijan, on el religiós va ser vicari apostòlic el segle XVIII

El grup de feligresos xinesos acompanyats per les autoritats locals.

Pelegrins cristians xinesos visiten Ascó, on va néixer el seu patró, Sant Pere Martir SansCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ascó ha rebut aquest dijous la visita d’una cinquantena de pelegrins cristians de la ciutat xinesa de Fuzhou, a la província de Fuijan. Els feligresos volien visitar el poble on va néixer el seu patró, Sant Pere Màrtir Sans i Jordà. L’alcalde d’Ascó, Josep Maria Buixeda, i els tinents d’alcalde, Josep Jaimot i Ramon Plaza, han estat els encarregats de rebre la delegació xinesa, que anava acompanyada del mossèn Jinde Joseph Lin.

Els feligresos xinesos han assistit a una missa que ha estat oficiada conjuntament pel mossèn d’Ascó, Josep Pau Gil, i pel mossèn xinès, en català, anglès i xinès. Després de la cerimònia religiosa, la parròquia de Sant Joan Baptista d’Ascó els ha regalat una imatge del sant, ja que la seva congregació no en té cap.

Sant Pere Màrtir Sans va néixer a Ascó el 1680. El 1712 va anar a Manila, allí va estar dos anys i va aprendre xinès. El 1715 va arribar a la regió de Fuijan on va ser nomenat vicari apostòlic. En aquell moment els cristians eren perseguits per la qual cosa es va haver d’amagar. Finalment, el van capturar i va ser decapitat el 26 de maig de 1747. Sant Pere Màrtir va ser canonitzat l’1 d’octubre de l’any 2000 pel papa Joan Pau II.

tracking