Diari Més

Infraestructures

El RACC situa la travessia urbana de Gandesa com la pitjor de Catalunya

Presenta «greus carències» en la mobilitat, seguretat viària, adequació urbana i en la intensitat de tràfic de vehicles pesants

Imatge de la travessia urbana de Gandesa.

El RACC situa la travessia urbana de Gandesa com la pitjor de CatalunyaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El RACC ha situat la travessia urbana de Gandesa (Terra Alta) com la pitjor que ha analitzat a Catalunya els últims cinc anys, ja que presenta «greus carències» en la mobilitat, seguretat viària, adequació urbana i en la intensitat de tràfic de vehicles pesants.

Per cinquè any consecutiu, el club automobilista ha radiografiat una sèrie de travessies urbanes de Catalunya, per analitzar la seva seguretat, ja que aquestes vies representen el 10% de la xarxa viària i concentren el 20% dels accidents greus i mortals.

A l'informe, el RACC conclou que la travessia de Gandesa representa un cas d'«especial urgència», ja que no aprova en cap dels factors analitzats i se situa en l'última posició de totes les vies urbanes analitzades els últims anys, amb només 26,5 punts sobre 100.

En concret, l'auditoria del RACC ha detectat voreres de dimensions reduïdes i una mala disposició i il·luminació dels passos de vianants, així com la falta de rotondes i de semàfors a les entrades al nucli urbà.

Un altre dels elements a corregir, segons el club automobilista, és que la travessia té pocs elements moderadors de la velocitat i els que existeixen són de baixa efectivitat.

Per aquest motiu, el RACC recomana ampliar les voreres, implantar mesures que redueixin la velocitat de circulació en els trams centrals i dotar la via d'unes característiques urbanes per facilitar la mobilitat de vianants i bicicletes, així com construir una ronda per reduir el volum de pas de vehicles pesants

tracking