Diari Més

Sanitat

Els treballadors de l'Hospital de Móra d'Ebre es manifesten per reclamar inversions

Hi ha equips gairebé obsolets que tenen tants anys com el centre hospitalari, inaugurat el 1988

Imatge d'arxiu d'una manifestació dels treballadors de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre, per demanar més inversions al centre.

marxa, inversió, manifestació, centre, hospital, Gecohsa, treballadors, sanitat, Móra d'Ebre, protesta, manifestACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre s'han manifestat aquest dissabte al matí per reclamar inversions que consideren necessàries per al centre. Encapçalades per una pancarta on s'hi podia llegir 'Per un hospital digne, inversions ja!', centenars de persones s'han concentrat al pont de Móra i han iniciat una marxa lenta a peu per dins de la població fins al centre hospitalari, a menys d'un quilòmetre. La lectura d'un manifest ha posat punt i final a la protesta. Els empleats critiquen la manca de voluntat política per millorar i posar al dia aquest hospital, inaugurat l'any 1988. Asseguren que alguns equips, com a radiologia, són d'aquella època i s'estan quedant obsolets, a més de l'existència de goteres en alguns punts de l'edifici quan plou. L'empresa que gestiona el centre és Gecohsa, propietat de l'Ajuntament de Reus.

José Manuel Domínguez, membre del comitè d'empresa, lamenta que l'hospital disposés de 8 milions d'euros de patrimoni, que l'any passat 4 milions es desviessin del fons de reserva per pal·liar la situació financera de l'Hospital Sant Joan de Reus, i que els 4 milions que resten no se'n faci cap ús. «A més l'any que ve s'acaba la concessió de l'hospital», adverteix Domínguez. Els treballadors diuen que fa molt temps que «no s'hi fa cap infraestructura important».

El comitè d'empresa recorda que s'havia dissenyat un pla d'inversions -que preveia actuacions per valor de 2.300.000 euros-, «però no s'està fent res», afirma el representant del comitè. «Des de fa temps l'Hospital de Móra està desinvertit, no volem que perdi força ni tampoc cap servei; a radiologia hi ha alguns aparells que tenen gairebé 30 anys; convido qui vulgui estudiar història de la radiologia que vingui a l'Hospital de Móra», ha etzibat Domínguez.

tracking