Diari Més

Medi Ambient

Una desena de tortugues babaues apareixen mortes a les platges del Delta durant aquesta setmana

El temporal les ha empès fins a la costa

Imatge d'una de les tortugues babaues trobada a Amposta ahir dimecres.

Una desena de tortugues babaues apareixen mortes a les platges del Delta durant aquesta setmanaTwitter FaunaMarinaCat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una desena de tortugues babaues (caretta caretta) han aparegut mortes durant aquesta setmana a les platges de la zona del Delta de l'Ebre. Concretament ahir dimecres se'n van trobar dues a la platja d'Eucaliptus d'Amposta i una a Sant Carles de la Ràpita. A aquestes tres tortugues s'hi sumen uns 6 o 7 exemplars més d'aquesta espècie trobats en la mateixa zona del Delta de l'Ebre durant aquesta setmana.

Les tortugues suraven mortes dins el mar i el temporal les ha empès fins a la costa. Els agents rurals han recollit dades científiques dels exemplars apareguts a les platges, tot i que en el cas de les tortugues és difícil identificar la causa de la mort.

Tal i com informa la xarxa de rescat marítim, cal dir que les tortugues babaues hivernen fins que el mar supera els 15 graus. Aquest fet es dóna al maig, moment en què les tortugues estan en moviment i es causen més morts. Enguany aquest fet s'ha produït 15 dies abans de l'habitual, ja que el mar ja ha arribat a superar els 15 graus i, per tant, les tortugues ja han finalitzat el període d'hivernació.

Agents rurals recollint dades científiques d'una de les tortugues babaues trobades a Amposta ahir dimecres.

Una desena de tortugues babaues apareixen mortes a les platges del Delta durant aquesta setmanaTwitter FaunaMarinaCat

tracking