Diari Més

Successos

Localitzen a Alcanar el cadàver del patró del veler desaparegut a Castelló

L'embarcació va desaparèixer el passat dia 8 d'abril

La Platja del Marjal, a Les Cases d'Alcanar.

Troben mort d'un tret un exregidor d'ERC a AlcanarACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'advocat valencià Francisco Puchol-Quixal ha mort en circumstàncies que encara s'investiguen mentre navegava en solitari dissabte passat al seu veler en aigües de Castelló i el seu cos ha estat trobat avui prop d'Alcanar (Montsià).

Segons ha informat la Subdelegació del Govern de Castelló, el cadàver, trobat aquest matí per un pesquer, ha estat identificat per un familiar mentre que el seu veler, el "Covadonga Light", que va desaparèixer dissabte, ha estat localitzat encallat i buit en aigües de Gandia (València).

Puchol tenia 61 anys, estava casat i tenia dos fills, era soci del despatx d'advocats Puchol-Quixal de València, va presidir durant quinze anys el Club de Trobada Manuel Broseta i el mes de febrer passat va ser nomenat adjunt a la presidència del Col·legi Penal Internacional.

El Club de Trobada ha suspès la conferència que tenia previst oferir aquesta tarda el pare Ángel, segons ha anunciat en el seu compte de la xarxa social Twitter.

El seu cos ha estat localitzat aquest matí pel pesquer "Esperanza Uno" flotant en el mar pels voltants d'Alcanar i l'embarcació Salvamar Achernar ho ha recuperat i traslladat a Vinaròs (Castelló), on la Policia Judicial s'ha fet càrrec d'aquest, han informat des de Salvament Marítim.

Cap a les 10.30 hores, la Guàrdia Civil ha informat que el veler havia aparegut encallat sense ningú a bord en una platja de la localitat valenciana de Gandia.

Aquest matí un dispositiu integrat per dos helicòpters d'Helimar procedents de Reus (Baix Camp) i València i una embarcació de Salvament Marítim de Castelló havien reprès les tasques de recerca del veler i el seu patró, desapareguts dissabte durant una ruta per la costa nord castellonenc.

Salvament Marítim va rebre el primer avís de la falta de notícies del veler dissabte a la nit, a través d'una trucada de la Guàrdia Civil que alertava de la desaparició.

L'embarcació, de set metres d'eslora, havia salpat des de Benicarló i no va arribar al seu destí, per la qual cosa els familiars del patró es van alertar davant la falta de notícies.

Aquella mateixa nit es va mobilitzar l'helicòpter Helimer 205 i l'embarcació Salvamar Achernar, que van realitzar la recerca sense obtenir resultats.

Diumenge es van reprendre les operacions per mar i aire i es va rastrejar una zona compresa entre Borriana i Alcanar, fins a les illes Columbretes.

En l'operatiu van participar els helicòpters Helimer 204 i 205, de Salvament Marítim, així com el Cucut de la Guàrdia Civil, les salvamars Achernar i Sabik, les patrulleres de la Guàrdia Civil Río Nansa i Río Segre, l'embarcació Salvada del Consorci de Bombers i l'avió del SAR de l'Exèrcit de l'Aire, però no es va localitzar al veler.

tracking