Diari Més

El govern espanyol rebutja habilitar una sortida de l'AP-7 al Montsià adduint baixa densitat de població

El PSC rep la negativa per escrit després de formular una pregunta a l'executiu del PP reclamant aquesta actuació reivindicada des del territori

Imatge de l'AP-7 al seu pas per Amposta, al Montsià.

El govern espanyol rebutja habilitar una sortida de l'AP-7 al Montsià adduint baixa densitat de poblacióGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol rebutja habilitar cap accés directe a l'autopista AP-7 a la comarca del Montsià perquè la densitat de població de la zona «és menor que en altres punts del corredor» per on transcorre. Aquesta és la resposta que ha rebut per escrit el PSC a la pregunta formulada pel diputat al Congrés, Joan Ruiz, a l'executiu del PP sobre si pensava «atendre aquest requeriment dels ciutadans». Segons els socialistes, malgrat que la missiva oferia arguments favorables per habilitar la sortida, com la separació de 28 quilòmetres entre l'enllaç d'Amposta-Sant Carles de la Ràpita –malgrat aquesta denominació es troba al terme municipal de l'Aldea, al Baix Ebre- i el de Vinaròs, una distància superior a la mitjana dels enllaços de l'AP-7 –entre 15 i 20 quilòmetres com a màxim-, la resposta ha estat negativa.

El portaveu del PSC a l'Ajuntament d'Amposta, Francesc Miró ha retret al govern espanyol un «molt preocupant desconeixement del territori» tot recordant que la comarca del Montsià té 72.000 habitants censats, «pràcticament el mateix que té el Baix Maestrat», que disposa de dos accessos a l'autopista: Vinaròs i Peníscola-Benicarló. «On veu el govern aquesta presumpta baixa densitat de població quan en realitat és pràcticament idèntica a la de comarques properes que sí tenen enllaç amb l'autopista?», es pregunta, tot recordant que la distància entre les sortides d'Amposta-Sant Carles de la Ràpita i Vinaròs és d'uns 28 quilòmetres.

Un fet, argumenta, «que sumat a les dilacions en l'habilitació e l'autovia A7 al seu pas per la comarca, hipoteca les nostres comunicacions per carretera i suposa un greuge afegit per la mobilitat dels nostres conciutadans, fet que considerem totalment intolerable». «Un cop és el govern del PP dona l'esquena a les Terres de l'Ebre», ha manifestat, per la seva banda, el diputat Joan Ruiz.

tracking