Diari Més

Successos

Intervenen una tortuga en perill d'extinció a l'interior d'un vehicle al Baix Ebre

L’exemplar de Trotuga Mora havia estat adquirit al Marroc com a mascota i el seu destí final era França

Imatge de la tortuga mora intervinguda.

Intervenen una tortuga en perill d'extinció a l'interior d'un vehicle al Baix EbreGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil va intervenir, el passat 30 de març, un exemplar de Tortuga mora (Testudo Graeca) que es trobava a l’interior d’un vehicle que circulava per l’AP-7 a l’alçada del Baix Ebre. L’animal, d’espècie protegida i en perill d’extinció, havia estat adquirit al Marroc com a Mascota i el seu destí final era França.

Els fets es van produir el 30 de març en el marc d’un dels dispositius que es realitzen a les vies de comunicació de Tarragona en matèria de prevenció de contraban i impostos especials. Els agents van observar com un vehicle amb matrícula francesa realitzava maniobres dubitatives en acostar-se a ells, per la qual cosa van decidir aturar-lo a l’àrea de servei del Baix Ebre.

La Guàrdia Civil va identificar el vehicle i el conductor. En inspeccionar el vehicle, els agents van trobar un exemplar de Tortuga Mora al seient del darrere sense cpa documentació que amparés la seva tinença legal en territori nacional ni la seva importació o exportació. La tortuga, que té la seva àrea de distribució al nord d’Àfrica i en àrees protegides al est de la Península Ibèrica, va ser adquirida al Marroc i havia de ser transportada fins a França.

En base a aquests fets els agents van aixecar acta per una presumpta infracció de contraban i al conveni sobre comerç internacional d’espècies amenaçades de flora i fauna silvestres. L’animal va ser intervingut i es va entregar a un centre de recuperació de Fauna Salvatge del parc natural del Delta de l’Ebre per tal que es pugui introduir en el medi natural.

tracking