Diari Més

Enologia

El Villa Retiro de Xerta, el restaurant amb millor carta de vins de Tarragona

L'establiment gunaya el Cartavi 2016 en la categoria A

Fran López és el xef del Villa Retiro.

El Villa Retiro de Xerta, el restaurant amb millor carta de vins de TarragonaVilla Retiro

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El restaurant Villa Retiro de Xerta és, segons el jurat dels premis Cartaví 2016, l'establiment amb la millor carta de vins de la demarcació de Tarragona. Aquest ha estat el guanyador de la categoria A, que ha comptat amb Can Batista de Santa Carles de la Ràpita, i l'Antic Molí d’Ulldecona, com a finalistes.Pel que fa a la categoria B, el guanyador tarragoní ha estatel Cairat de Falset. Els finalistes en aquesta categoria han estat l'Hostal Sport de Falset i el Nou Moderno de Villalba dels Arcs. Finalment, la categoria C ha vist com el Piscolabis Gastrobar de Móra d'Ebre ha estat el vencedor. Els finalistes, en aquest cas, han estat Al costat del Museu del Vendrell i la Xivarri Tasca de Reus.

En aquesta vuitena edició, Cartaví ha distingit els restaurants catalans que realitzen dia a dia una important defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les onze denominacions d’origen catalanes. Durant el lliurament de premis, que ha tingut lloc al Palau Reial de Pedralbes, s’ha llegit el decàleg de com fer una bona carta de vins, conclusions de la taula rodona celebrada en motiu del certamen. Per altra banda, els premis també han reconegut la figura de Josep Roca, sommelier i cap de sala del Celler Can Roca.

L’Associació Vinícola Catalana, organitzadora d’aquests premis, es mostra satisfeta per a l’interès suscitat, ja que «iniciatives d’aquest tipus animen el consum de vins catalans, a l’hora que desperta la curiositat del consumidor per saber més sobre el vi que està consumint, de la zona d’origen, del seu procés d’elaboració, de les seves particularitats, etc».

El President de l’AVC, Valentí Roqueta, es mostra molt satisfet d’aquest tipus d’accions, perquè els restaurants «són els millors companys que tenim en la defensa del consum dels nostres vins, són els grans comunicadors dels productes que s’elaboren a casa nostra, els que promocionen el sector agroalimentari a través de les seves decisions a l’hora de confeccionar les seves cartes i d’oferir suggerències al client».

tracking