Diari Més

Successos

Controlat l'incendi de Roquetes, que ha cremat 11,3 hectàrees de canyes i matolls

Les sis persones evacuades de dues finques ja han pogut tornar a casa seva

Flames actives a la zona de l'incendi al barranc de Sant Antoni de Roquetes.

matolls, Sant Antoni, Roquetes, incendi, barranc, evacuar, personesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat al voltant de tres quarts de sis de la tarda l’incendi que crema des d’aquest matí una zona de vegetació al barranc de Sant Antoni de Roquetes (Baix Ebre). El foc ha cremat 11,3 hectàrees de matolls i canyes, segons els Agents Rurals. Divuit dotacions terrestres remullen la superfície afectada. El foc s’ha iniciat poc abans de dos quarts d’onze del matí al fons del barranc i el vent ha provocat diversos focus secundaris. En un principi, els bombers han pogut aturar els flancs en camps de conreu i, posteriorment, s’han centrat en frenar el cap de l’incendi. Sis persones de dues finques rústiques, concretament quatre persones d'una finca i dues més de l'altra, han hagut de ser evacuades de forma preventiva i un cop l’incendi ha quedat estabilitzat, cap a un quart de tres del migdia, ja han pogut tornar a casa seva.

A més dels Bombers de la Generalitat, també s’han desplaçat fins al lloc deu dotacions dels Mossos d’Esquadra, que han obert una investigació per esclarir les causes d’aquest incendi. Des de fa uns mesos s’estan investigant diversos focs provocats a la zona de Tortosa.

Precisament, l'alcalde de Roquetes, Francesc Gas, ha apuntat la possibilitat que l'incendi hagi estat provocat. Els primers veïns que han alertat del foc, han explicat que hauria començat al fons del barranc, prop d'un sender i lluny de l'activitat agrària. «Si es confirma que ha començat al fons del barranc, vull se prudent però podríem suposar que ha estat intencionat ja que s'hi hauria accedit de forma expressa», ha apuntat l'alcalde de Roquetes.

Diverses dotacions terrestres dels Bombers treballant en les tasques d'extinció del foc al barrant de Sant Antoni de Roques aquest 7 de març del 2017. Pla general

evacuar, matolls, barranc, Roquetes, incendi, Sant Antoni, personesACN

Els Bombers treballen en l'extinció del foc amb 3 dotacions aèries i 7 de terrestres.

Un incendi crema una zona de matolls i canyes al barranc de Sant Antoni de RoquetesBombers de la Generalitat

tracking